revolucions angleses 1642 i 1688

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
Revolució anglesa de 1642 a 1651

La revolució anglesa són els conflictes bel·lics que hi ha entre el 1642 i 1651 degut a un alçament de la dinastía Stuard, intentant establir l’absolutisme alregne d’Anglaterra.
Es pot dir que els motius de aquesta revolució venen provocades per temps enrrera.
Anys abans el parlament angles es convocava a petició del monarca, ja que ell tenia el poderdemunt la resta d’organismes polítics.
El 1640, el rei convoca el parlament, en finalitat de recaptar doblers per a la guerra contra Escòsia. El parlament demana a canvi uns favors com la destitució delduc Stranfford. El rei es negà i tancar el parlament, periode que es coneix amb el nom de parlament curt.
Quan els escossesos iniciaren la conquesta el monarca convocà el parlament i aquest periode esconeix com a parlamentt llarg. El rei acceptà les condicions del parlament.
El rei, en estar en contra de les idees parlamentaries es junta am l’aristocràcia escossesa per lluitar contra elparlament.
En el regnat de Carles I es pateix una crisis económica i es donen moltes revoltes que s’arriben a comparar amb la revolta dels segadors de Catalunya i amb la de Napols.
Es produeixen diversosconflictes en els que el rei perd.
Carles I es capturat pels escossesos i es entregat al parlament. Cromwell, general angles, no esta molt a favor de les idees parlamentaristes i du a terme un copd’estat. En ell Carles I aprofita per escapar pero el tornen a capturar i es comdenat a mort i es forma una republica en la que governa Cromwell.
A la mort de Cromwell, la familia Stuart cull el regnatde Anglaterra, pero amb la superioritat del parlament sobre el monarca.


Revolució anglesa 1688

També enomenada la revolució gloriosa fou un aixecament del poble sobre l’intent de absolutismereial de Jaume II de la familia Stuart. També volia imposar el catolisisme.
La revolució consistí amb una canvi de dinastia per afavorir el parlament per protegir el poble i no el rei.
John Loke...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resums De Les Revolucions Liberals I
  • Revolucions i protestes al món islàmic de 2010-2011
  • Angles
  • angles
  • Napoleó Bonaparte; La Restauració; I Les Revolucions Liberals 1820 1830 1848
  • Angles
  • angles
  • Angles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS