RIS 3

Páginas: 39 (9517 palabras) Publicado: 29 de junio de 2015














Elaboració d’un anàlisi comparatiu del RIS3 entre Catalunya i Escòcia
Armengol Casali, Arnau
Duran Mestre, Laia
Usan Caño, Cristina
Usón Maimó, Elisabet
GRUP 5

Contingut
1. RESUM EXECUTIU 3
2. ANÀLISI I DISCERNIMENT DEL RIS3 ENTRE CATALUNYA I ESCÒCIA 5
PAS I. Anàlisi del context regional i el potencial de innovació 5
PAS II. Governança: Garanties de participació i propietat 9
PASIII. Elaboració d’una visió global per el futur de la regió 13
PAS IV. Identificació de prioritats 18
PAS V. Definició de diferents polítiques coherents, plans de treball i pla d’acció 22
PAS VI. Integració dels mecanismes de seguiment i avaluació 25
3. CONCLUSIONS 27
4. BIBLIOGRAFIA 28



1. RESUM EXECUTIU

Europa 2020, l’estratègia a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, defineixels objectius que la Unió Europea ha d’assolir l’any 2020 en els àmbits de recerca i innovació, canvi climàtic i energia, ocupació, educació i reducció de la pobresa.
En aquest context s’ha realitzat una comparativa de l’elaboració de les estratègies de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent (RIS3),entre dos estats membres de la Comissió Europea.

REGIÓ D’ESCÒCIA
REGIÓ DECATALUNYA


Capital: Edinburgh
Capital: Barcelona
Dimensions:78,772 km2
Dimensions:32,113.4 km2
Població: 5,347,600
Població: 7,318,513
PIB: 196,617 (7.8% del país)
PIB: 194,996 (18.59% del país)
% atur: 7.8
% atur: 18.59

S’ha considerat interessant la comparativa de les estratègies entre aquestes dues regions ja que presenten situacions polítiques semblants i tenen un PIB pràcticament igual. Tot iaixò, les situacions econòmiques, polítiques i geogràfiques són molt diferents.
L’anàlisi sectorial de les regions , s’ha basat amb les especialitzacions de la RIS3 des d’aquesta perspectiva qualitativa que va més enllà de l’anàlisi de dades estadístiques per oferir una visió més dinàmica i real de l’evolució del de la regió, en el qual les fronteres entre sectors són cada vegada més difoses.L’elaboració del RIS3 ha de garantir un sistema de governança i participació activa entre els diferents actors implicats en el procediment. En el cas de Catalunya, la RIS3CAT ha estat formada a partir del paper principal del Govern amb la col·laboració de comissions, experts, empreses privades, institucions publiques, i finalment, la implicació de la societat civil. De la mateixa manera, la quàdruplehèlix també entra en joc la creació del RIS3 d’Escòcia.
La visió global per al futur aprovada a través de la RIS3CAT, defineix les polítiques d’R+D+I impulsades per la Generalitat de Catalunya en el període 2015-2020. Aquesta s’articula al voltant de 4 eixos d’actuació als que es fa referència al llarg d’aquests informe, així com els fons de finançament i el calendari planificat. En el sí de definirels objectius de futur d’Escòcia pel període 2015-2020, mitjançant el document Scotland-Development&Implementation of RIS3 Priorities s’han pogut obtenir. Es concreten 3 tipus d’accions que permetran avançar cap al creixement sostenible, del que les seves característiques i s’identifiquen els sectors prioritaris. Es detalla en l’informe el contingut d’aquestes accions.
L'Estratègia Europa 2020fixa el marc general d'actuació cap al qual han d'enfocar-se els esforços de la política de cohesió europea, que financen els fons estructurals i d'inversió europeus, entre ells, el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La EE2020 fixa tres models de creixement i desenvolupament que basa, al seu torn, en diversos criteris d'intervenció per aconseguir aquests tipus decreixement:Intel·ligent, sostenible i integrador .
En referència al punt on tracta els plans de treball i d’acció, s’ha analitzat amb detall quines són les eines, metodologies i accions emprades a cada regió per aconseguir els objectius estratègics proposats al pla de treball. Tanmateix, també s’ha estudiat els possibles projectes pilot que tenen cada país per intentar obtenir més informació sobre les accions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • risa
  • Risa
  • RISE
  • La risa
  • La Risa
  • La risa
  • rise
  • que de la ris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS