Riu Tajo

Páginas: 3 (722 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
El riu Tajo es el riu mes llarg de la península ibèrica (1007km), travessa la seua part central seguin el rumb est-oest, amb una inclinació cap a sud-oest.
La conca del Tajo ocupa una extensió de80.600 km ², és la tercera conca de major superfície de la Península Ibèrica.
Los afluents mas importants, Jarama, Guadarrama, ALberche, Tiétar i Zërze aboquen al riu Tajo per a la dreta. A més el riute prop de vint pantans, el que recull mes capacitat de d’aigua es el pantà de Alcántara, situat a la procincia de Caceres.
FONT
El Riu Tajo neix a 1593m d’altura, en la Fuente de García dins delterme municipal de Frías de Albarracin, en la provincia de Terol. Aquesta fon es situa en la Serra de Albarracin, de los Montes Universales que pertenece al Sistema ibérico.
CURS ALT
El riu Tajocomença a agafar mes caudal, on pasa a traves de Terol i Conca, deguidament entra a Guadalajara on rep per la dreta el riu de la Hoz Seca, amb un caudal major al del propi Tajo. I la aportacions dediferents afluents que provenen del Sistema Iberic, el mes destacat es el riu del Gallo.
Durant tot aquest recorregut es troben dins del Parc Natural del Alto Tajo. Més endavant apareixen pantans, juntamb el Pantà de l’Ermita es troba una central nuclear que utilitza les seves aigües com a sistema de refrigeració.
CURS MITJÀ-ALT
El riu Tajo entra en la Comunitat de Madrid, que es retingut perl’embalssament de Valdejos que es troba a Aranjuez, la primera localitat que es troba on passa al costat del seu Palau reial.
En aquest tramp el curs es regular mitjançant uns canals artificialsutilitzats per a regar els Jardins de Aranjuez. Dins d’aquest terme municipal rep per la dreta el riu Jarama, un dels afluents mes importants de tot el seu curs, procedent del Sistema Central.
El riu arribaa Toledo, seguidament desemboquen uns quants afluents, un d’ells el riu Guadarrama.
On seguidament s’encamina fins a Talavera de la Reina i se li uneix el riu Alberche, que neix en la Serra de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Riu
  • TAJO
  • tajo
  • hotel riu
  • Riu Llobregat
  • ubuntu riu
  • Riu Tordera
  • Riu llobregat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS