Robin hood

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2011
La llegenda de Robin Hood és una de les poques notícies històriques que ens ha arribat dels enfrontaments entre nobles i pagesos de l’alta edat mitjana.

A) Investiga i escriu un resum d’aquestallegenda.
Segons la llegenda, Robin Hood era un home generós que vivia fora de la llei, amagat en el bosc de Sherwood i Banrsdale. Era molt hàbil amb l’arc i la fletxa i defensava els pobres ioprimits. Es va enfrontar al sheriff de Nottingham i al príncep Joan Sense Terra, perquè tots dos abusaven del seu poder polític per prendre, per la força, les riqueses dels nobles que estaven en contrad’ells. Robin robava als rics per donar-ho als pobres.
B)Explica fets històrics que són en el rere fons de la llegenda

Totes les investigacions que s’han fet per trobar pistes de Robin Hood parlen depersonatges que són d’èpoques posteriors al rei Joan sense Terra.
La primera dada parla d’un Hood que va viure a Locksley i Wakefield, nevot d’un ferrer al servei d’un noble. El 1322 el compte deLancaster es va enfrontar amb vassalls, entre ells hi havia un Robin Hood, contra el rei Eduard II d’Anglaterra. Van haver de fugir després de la lluita i sembla que Robin es va amagar al camp deBarnsdale. Diuen que Robin atacava els comerciants que passaven per allà, fins que el rei, acompanyat d’altres nobles i disfressats, el van atrapar i fer jurar fidelitat al rei. Però aquests fets parlend’un Robin del temps d’Eduard II i no de Joan sense Terra.
Registres de 1321 proven que Robin va rebre diners al palau reial, però continuava vivint als boscos fent de les seves fins que va ser ferit demort.
Altres dades parlen que el protagonista de la llegenda podien ser nobles proscrits o homes del poble.
Entre el regnat de Joan sense Terra (1199-1216) i l’aparició de les primeres llegendes alsegle XV hi ha registrats una desena de bandolers anomenats Robin Hood, potser perquè era una manera de referir-se als bandits dels boscos.
Al segle XVIII, William Stukele creia que Robin Hood...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robin Hood
  • Robin Hood
  • Robin hood
  • ROBIN HOOD
  • Robin Hood
  • Robin hood
  • Robin hood
  • Robin Hood

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS