Robinson Crusoe

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Ressenya de l’article “De cómo Robinson Crusoe (re)descubrió a viernes: reflexiones sobre la perspectiva relacional de la intervenció social hoy”.


L’article següent de la Silvia NavarroPedreño, treballadora social i sociòloga fa una metàfora de la història de Robinson Crusoe i la realitat social existent en la nostra societat. Durant tot el procés d’explicació del tema va introduint unconte de Robinson Crusoe i a la vegada el va relacionant amb la realitat social.
Des de un principi ens fa entendre com a sociòloga que les coses poden canviar i poden ser molt millor si nosaltres femalguna cosa. Nosaltres som els responsables totals del que està passant en la nostra societat. La crisi recau sota la nostra responsabilitat.
A més es molt important que es remarqui la essència de lespersones, recordant així sempre el seu rostre.
Silvia en tot moment treu a relluir la perspectiva relacional. Per ella el que es relacional, moltes vegades no funciona ( segons el text, a vegades esdemagògia) i es quan els serveis socials no tenen la capacitat per adaptar les respostes a les necessitats, es a dir que les respostes que donen moltes de les entitats socials son molt difícilsd’adaptar a les necessitat que presenten els usuaris.
La desigualtat continua molt present encara que la societat hagi patit una evolució al llarg del temps.
L’autora del text marca diferents objectius dinsdel seu camp de treball. Aquests objectius són: mirar com ens relacionem amb les persones subjecte que formen part de la nostra intervenció ajuntant-les a promoure la seva autonomia, crear i reforçarla xarxa relacional dels usuaris, el concepte de otredat…etc.
La perspectiva relacional de la intervenció social es per ella una forma de mirar i posicionar-se de pensament i acció. Un dels seusaspectes més rellevants és el sentit d’aquesta, el univers conceptual i els diferents significats que es tractaran. Avui en dia aquesta perspectiva relacional, és un paradigma ple de potencial i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robinson Crusoe
  • robinson crusoe
  • Robinson Crusoe
  • Robinson crusoe
  • Robinson crusoe
  • Robinson crusoe
  • Robinson Crusoe
  • Robinson Crusoe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS