Rogers

Páginas: 4 (790 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
C. Rogers: “ Algunas enseñanzas significativas”.
a) Beneficis i aportacions que Rogers extreu de la seva intervenció educativa.
Rogers diferencia entre dues idees, unes les que tenen a veure ambla relació amb els altres i les altres corresponen a l’àmbit dels valors i conviccions personals:
Per a ell resulta ser positiu, mostrar-se davant de la resta de persones tal i com és, actuant de laforma en com se sent en aquell moment, sense fingir fer i ser d’una altra manera.
L’acceptació d’ell mateix la descobreix gràcies a la intervenció amb els seus pacients. Aquest comenta que a partirde l’acceptació de l’individu, serà quan podrà canviar i modificar. Només serà així, quan les relacions que establim seran reals i podran variar fàcilment.
Cal fer comprendre a l’altre els seus propissentiments. D’aquesta manera, podrà acceptar-los i transformar-los.
Segons l’experiència que l’autor ha tingut amb els usuaris amb els que ha treballat, diu que quan ell comprèn, empatitza ambl’altre i l’accepta com a persona que té dret a ser diferent i així descobreix que tendeix a moure’s en diverses direccions amb les que com a resultat s’obté un procés de maduresa, positivitat, entred’altres. Quan l’individu se sent més acceptat i comprès, li resulta més fàcil abandonar els mecanismes de defensa amb els que ha encarat la vida fins el moment i començar a avançar fins la seva pròpiamaduresa.
Per Rogers, ser comprès és una de les coses més importants pels usuaris amb els que treballa ja que té un valor molt positiu per a elles.
Un cop s’aconsegueix que el pacient se senti comprès,cal fer que aquest es reveli, que salti la barrera, proporcionant-li els recursos necessaris: confiança, seguretat...per tal de propiciar aquesta comunicació. L’autor se sent gratificat de poderacceptar i comprendre a l’altra, una de les tasques més complexes que es dona.
Tractant sobre valors i conviccions personals, parla sobre la pròpia experiència comentant que segons ell, és el més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ROGERS
  • Rogers
  • Rogers
  • rogers
  • Rogersa
  • Rogers
  • Rogers
  • Rogers

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS