rosseau

Páginas: 2 (326 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2014
Expliqueu quines idees educatives de Rousseau han influenciat en altres pedagogs/gues del mon?
Rousseau considerava a la educació com el camí ideal per formar ciutadans lliures, conscientsdels seus drets i deures en el nou món que s’hi estava creant. Però ell s’hi va adonar de que el sistema educatiu de l’època no era capaç de dur a terme aquesta tasca.
Una de les principalsaportacions que va realitzar Rousseau va ser la de assenyalar que el nen es “ un esser substancialment diferent a l’adult i aferrat a les seves pròpies lleis i evolució”
A partir d’aquesta ideaRousseau assenyala la necessitat de replantejar els mètodes d’aprenentatge de l’època; que considerava al nen com si fos un adult més, assumint amb això que compartien interessos, habilitats,necessitats y capacitats.
Rousseau accentua que desconèixer les diferencies fundamentals entre el nen i l’adult porta als educador a cometre errors.
El procés educatiu ha de partir de la comprensiódels interessos del nen/a i característiques particulars. S’ha de saber reconèixer que el nen coneix el mon exterior de manera natural, fent ús dels seus sentits. Es per això que es un error fer-liconeixia el mon en aquesta etapa a partir de explicacions o llibres. La interacció amb el mon físic per mitja de els jocs es una de les maneres en las que el nen comença a conèixer.
ParaRousseau l’educació ha d’adequar-se a cada una de les etapes del desenvolupament del nen; els continguts i objectius de la educació han de partir dels interessos i motivacions de l’alumne a raó de laseva etapa de desenvolupament. Aquesta postura conduirà a que el nen senti realment afecte e interès pel procés educatiu.
Amb Emilio Rousseau estableix tres postulats que han de guiar a l’accióeducativa:
* Considerar els interesso i capacitats del nen* Estimular al nen el desig d’aprendre* Analitzar que i quan s’ha d’ensenyar al nen en funció de la seva etapa del desenvolupament....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS