Såld

Páginas: 4 (939 palabras) Publicado: 13 de abril de 2012
Såld.
Den här boken är en självbiografi av Zanna Muhsen och hon skrev den tillsammans med den erfarne journalisten Andrews Croft.
Hennes bok är ett vittnesbörd om de tragedier som kan uppstå ikollisionen mellan vitt skilda kulturers människosyn och värderingar.
Tack vare Zanas erfarenheter som arabisk bondkvinnan är boken också en levande skildring av kvinnors villkor än i dag i många länder.Inledning
Det hände på 1980-talet i Jemen. Det är ett fattig, våld, farlig samt primitiv land och en stor del av befolkningen lever som de har gjort de senaste tusen åren. Där männen dominerarfullständigt och kvinnorna måste acceptera sin lott i livet. De flesta arbetsföra männen skaffar sig arbete utomlands för att kunna skicka hem pengar till mat, medan deras kvinnor stannar i byarna.
Tvåflickor från Birmingham, England. Skickas till Jemen på semester av sin far, säger man till dem att det kommer att bli ett äventyr. Istället upptäcker de att de har blivit bortgifta, fjorton ochfemton år gamla, med pojkar i byar i Mokbanaregionen.

Sammanfattning

Zana börjar berättelsen om hennes barndom, när hon var 7 år och lekte med 6 åring syster Nadia och att hon var den viktigastepersonen i hennes liv. Zana och Nadia har en stor familj, de har 2 lila syster, Ashia och Tina och en lila bror som heter Mo. Zanas pappa heter Muthana Muhsen och hennes mamma Miriam. De boddetillsammans med Miriams mamma, det var mormors hus med fyra morbröder inte så äldre än Zana. När mormor död hennes morbröder gav sig i väg först och sedan ungefär när Zana var 10 år, de flyttade tillSparkbrook. Hennes pappa hade bytt huset mot en fish-and-chips-butik med en liten servering på Stratford Road och de bodde där ovanpå lokalen allihop. Zana känner sig mycket nöjd där så hon ville bo där helalivet.
Muthana och Miriam hade två barn före Zana, Leilah och Ahmed, men Zaras pappa hade tagit dem med sig när han hälsade på sin familj i Aden när de bara tre och fyra år och de hade stannat där...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Saldo
  • Saldos
  • saldo
  • saldos
  • salda o
  • Circularizacion de saldos
  • Circularizacion de saldos
  • antiguedad de saldos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS