Símil De La Linia

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
Comparació símil de la línia i mite de la caverna:
El símil de la línia mostra que l’aparença no es pot separar del tot del context intel·ligible, i que l’aparèixer esta vinculat al ser. Aquestalínia te quatre nivells de coneixement:
Primer començaríem des de sota amb el món sensible:
4) Eikasia: (conjectura, seria el coneixement sensible basat en la percepció de les ombres i els reflexes,aquesta percepció correspondria amb el moment en que els presoners comencen a veure ombres i els reflexes dels objectes projectats pel foc des del fons de la caverna.
3) Pístis: (creença) es elconeixement que es basa en la percepció directa de les coses sensibles. Aquest coneixement en el mite pertanyeria en el moment en que el presoner es alliberat i coneix per si mateix la realitat de les coses,és troba confós pel que veu i creu que són més reals les ombres que veia en la foscor que les coses que acaba de conèixer. (amb la pístis ens fiem dels nostres sentits).
2) Dianoia: pel que fa a lainterpretació en la vida real, el tipus de saber es una ciència (pensament discursiu; matemàtiques) és un coneixement hipotètic que es basa en els signes sensibles amb la raó. Aquest coneixement esrelaciona amb el mite de la caverna en el moment en que el presoner veu l’exterior de la caverna, primer veuria les ombres de les persones y les dels, i després les mateixes persones i objectes.Finalment acabaria contemplant el sol, amb el qual conclouria que el sol era i es la causa de les coses que ells havien vist.
1) Noesis: (idees que per a Plató són la realitat) Coneixement puramentracional de les idees i les seves relacions essencials, en particular la idea del bé. Aquest últim nivell de coneixement, però el més important per arribar a la idea del bé, és relaciona amb el mite en elmoment en que el presoner alliberat coneix la realitat del món exterior i s’adona que tot el que havia vist dins de la caverna era irreal i no tenia res a veure amb el que hi havia al exterior, tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Linia
  • linio
  • simil
  • similes
  • QUE ES UN SIMIL
  • linia de tiempo
  • Linia Del Tiem
  • Linias estrategicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS