sagrada familia

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014



L’absis1 està situat al capdamunt del temple2 , enmig de les façanes3 del Naixement i de la Passió.
Gaudí va dedicar l’absís a la Mare de Déu ,a la qual sentía adoració4.Està construit sobrela cripta 4 i te una forma de mitja circumferència.
A l’exterior podem observar que hi han escultures dedicades als 5fundadors d’ordres religiosos.Al capdamunt dels finestrals hi ha diversesgàrgoles6 que llancen l’aigua de la pluja que cau sobre les capelles.
Els frontons de la façana són molt estilitzats i allargats ,acabats amb pinacles7 amb els anagrames8 de sant Josep(la seva inicialacompanyada de almasques 9, flors que evoquen la puresa i la castedat) ,de Crist(la inicial del seu nom envoltada per una corona d'espines) , de la Mare de DÉU(la seva inicial amb la corona de «Reina delsCels i la Terra») ,acompanyats de l’alfa i l’omega recordant al principi i final de lavida.Altre representacions que podem observar són la fulla de la palma,espigues de blat,herbes silvestres .Estaráil.luminat amb unes llanternes de les capelles que seran piramidals i acabades amb una figuració simbòlica de les invocacions al Messies ,que consitueixen als càntics de la darrera setmana del’Advent. Hi ha set capelles absidals 10.















Les baranes altes de les capelles portaran decoració floral de l'antífona del Petit Ofici de la Benaurada VergeMaria : cedre, palma, xiprer,cínamom, rosa, olivera i bàlsam. Les llanternes de les capelles tindran els símbols de les antífones de l'última setmana d'Advent, conegudes com a "antífones de l'O":




Conté esculturesdedicates a Sants: sant Antoni Abat, sant Benet de Núrsia, santa Escolàstica, sant Bru, sant Francesc d'Assís, santa Clara i sant Elies.

A ambdós costats de l’absis hi ha les escales laterals ,amb unscossos que tenen l’estrectura idèntica que els de les capelles.
Mesures:
Les mesures de l’interior de l’Absis: 75 metres ,màxima altura de l’interior.Les seves amplades són de 30 metres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Sagrada Familia
  • La Sagrada Familia
  • La sagrada familia.
  • sagrada familia
  • Sagrada Familia
  • Sagrada Familia
  • La sagrada familia
  • Sagrada Familia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS