Salvador mañosa

Páginas: 2 (363 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014

SALVADOR MAÑOSA



Salvador Mañosa i Jané va néixer a Cerdanyola l’any 1945. Avui en dia ha esdevingut un dels artistes de més prestigi de la ciutat, però és també el creador d’unsímbol, l’autor d’una de les 3 o 4 imatges que més identifiquen Cerdanyola. Aquest diari digital pren, precisament, la imatge d’aquesta creació com a logotip. Parlem del Monument a Companys: la C deCerdanyola. 

















Les seves obres més conegudes:

MONUMENT A COMPANYS
El monument a Lluis companys és una escultura de 11 metres d’alçada, 3 de gruix i 60 tones depes, feta d’acer “corten” i formigó. En un extrem apareix la senyera en forma de quatre barres ondulades com si onegessin al vent.
El monument a companys vol recordar els últims dies de la vida delpresident. Es va inaugurar el 1994 i és obra de l’escultor local Salvador Mañosa












OLGA
Salvador Mañosa i Jané és l'autor de l'Olga, d'acer inoxidable i acer Corten escultura.Tècnica: làser i la soldadura. Es col·loca en Aula Olga Torres de l'Escola Universitària d'estudis empresarials de Sabadell.











MONUMENT A LA REPUBLICA
La model de la maqueta va serla Silvia Esquerrè, néta de Jaume Mimó i de Mercè Gallen així mateix, model de la República de Josep Viladomat que es pot observar al carrer Llucmajor de Barcelona. Per a la confecció de la maqueta dela República de Cerdanyola van participar la Rosa Bueno, l’Olga Teixidor i la Sara Casabona. Des del dia 30 de maig de 2010, el monument a la República presideix la plaça de Sant Ramon de Cerdanyoladel Vallès. 


















Conclusió
Salvador Mañosa es un escultor molt creatiu i innovador a la vegada per fer escultures i monuments tant significatius per a una ciutat comes Cerdanyola del Vallès, però també ha deixat marca en pobles com Barbera del Vallès amb el seu monument a la “gent de Barbera”, sempre procurant de que no siguin nomes escultures o monuments si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manosa
  • Manosa
  • La Manosa
  • la mañosa
  • la mañosa
  • La mañosa
  • mañoso
  • La mañosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS