LA SEGONA REPÚBLICA I LA CATALUNYA AUTÒNOMA (1931-1936)

Páginas: 4 (843 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014
TEMA 11: LA SEGONA REPÚBLICA I LA CATALUNYA AUTÒNOMA (1931-1936)

Context Històric:
Les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931 van donar la victòria a les forces republicanes. Alfons XIII vadeixar el tro i va marxar cap a l’exili. El 14 d’abril es va proclamar la segona república espanyola. Per una gran part de la població volia dir una modernització i la democratització de l’estat.Internacionalment hi havia el problema de la crisi econòmica a causa del crac del 1929 i a més el feixisme s’havia introduït a Europa.

Durant la república hi va haver dos etapes la progressista(1931-1933) i la conservadora (1933-35). El triomf del Front Popular d’esquerres el febrer del 1936 va fer que el sector oposat a la república agafes armes contra la legalitat constitucional.Reformes del bienni d’esquerres:

Religiosa: limitar la influència de l’església i secularitzar la societat espanyola, va estipular la no-confessionalitat de l’estat, la llibertat de cultes i lasupressió del pressupost de culte i clero. Van ser autoritzats el divorci i el matrimoni civil. Es va prohibir la religió en l’ensenyament. Es va formar la Llei de congregacions (1933) que va posar límits a lapossessió de béns per part de les comunitats religioses. Una bona part dels sectors anticlericals van incendiar edificis religiosos. El cardenals mes importants del país van protestar i van serexpulsats del país.

Exèrcit: Manuel Azaña president del govern, va decidir establir una sèrie de reformes per millorar l’exèrcit. Va considerar reduir els efectius de l’exèrcit, posar fi a lamacrocefàlia (un oficial per cada tres soldats), va abolir el fur especial dels militars, assegurar-ne el sotmetiment al poder civil i prohibir la tradicional intervenció castrense en la vida política. Es vaformar la Llei de retir de l’oficialitat (1931) que demanaven la adhesió dels oficials actius a la república o retirar-se amb el sou íntegre. Es va reduir el nombre d’unitats i d’oficials i es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La segona república i la catalunya autònoma (1931-1936)
  • La Segona República I La Catalunya Autònoma
  • La Segona República I La Catalunya Autònoma
  • T.6 La Segona República (1931-1936)
  • LA 2a REPÚBLICA I LA CATALUNYA AUTÒNOMA
  • Historia de Espanya i Catalunya. La Segona República
  • LA SEGUNDA REPÚBLICA ESPAÑOLA (1931-1936): CONSTITUCIÓN DE 1931 Y REFORMAS
  • SEGONA REPÚBLICA, PERSONATGES I ORGANITZACIONS POLÍTIQUES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS