Segunda republica española

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2014


1.-Comenta el text.
A)Resumeix el contingut de la constitució. Espanya és una república democrática on hia han tot tipus de treballadors en un règim de llibertat i justicia i amb autonomía demunicipis, no hi haurà una religió oficial al país i s’integrarán municipis mancomunats i no s’admetrà federacions de regions autònomes, el privilegis jurídics no serán fonaments encara que siguis ric.. etc. Llibertat de religions, no hi hauran detinguts si no es per causa de delicte, tots el espanyols podrán circular lliures per tot el país, llibertatd’opinions, dret a fer vagues, la potestatlegislativa es queda al poble, el congrés dels diputats es compondrà per representats que siguin escollits per sufragi universal, elaborar projecte de llei i sotmetre-la al parlament, el jutjes seránindependents en la seva funció.
B)Enmarca la Constitució en el seu context històric. Seguidament de les eleccions del 28 de juny del 1931, el vençedors (coalició d’esquerres), les corts van formar unacomissó encarregada d’elaborar un projecte de Constitució, que després va ser aprobada. Quan aquesta va ser aprobada, va ser anomenada La constitució del 1931, que tenia un fort carácter democràtic iprogresista i establia els principis seguents :
-L’estat era integral, el poder legislatiu resideix en les corts, l’executiu format per ministres i el cap de govern i el poder judicial a uns jutjesindependents.
Incluia també drets i llibertats, com per exemple establir el vot als 23 anys, separar l’estat de la religió … Però la Constitució no vaaconseguir el consens de totes les forces politiques i el partits de dretes es van oposar en contra de la laïcitat i la decentralització de l’Estat. Finalment Manuel Azaña va passar a gobernar i Niceto AlcalàZamora la presidencia de la República.



2.-Interpreta el gràfics.
A)Observa, compara i diferencia el resultats de les eleccions generals que hi va haver durant el periode de la Segona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Segunda República Española
  • Segunda Republica Española
  • Proclamación De La Segunda República Española
  • Segunda república española.
  • La Constitución de la Segunda República Española
  • La Segunda República Española
  • La Segunda República Española
  • TAREA SOBRE LA SEGUNDA REPÚBLICA ESPAÑOLA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS