SEMILLAS ESCLAVAS

Páginas: 13 (3202 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
“SEMILLAS ESCLAVAS”: Los transgénicos a debate

1. Quina relació s’estableix entre els transgènics i la selecció natural?
Un transgènic és un aliment que ha sigut produït a partir d’un organisme modificat genèticament per a introduir-li característiques destijades com per exemple ser més resistent a diversos insectes, bacteris, condicions climàtiques,etc
La selecció natural és un fenòmen queen certa manera estableix les condicions d’un medi on s’afavoreix o es dificulta i selecciona la reproducció dels organismes vius segons les seves peculiaritats fent que s’adaptin millor al medi. Llavors, aquells membres amb característiques millor adaptades probablement tindran més possibilitats de sobreviure.
Els transgènics i la selecció natural tenen un mateix fi, la supervivència i millorad’organismes que puguin tenir millors característiques.
La relació és que ens dediquem a ser la selecció natural, perquè seleccionem característiques d’organismes i les apliquem a altres éssers per fer-los més millor.
2. Quina és la finalitat dels Organismes Modificats Genèticament?
Modificar organismes per a obtenir unes característiques desitjades (ser més resistents a diferents plagues, adeterminades condicions climàtiques,etc).
La seva finalitat principal és combatre la fam. També han estat creats per fer els aliments més resistents, perquè es percep cert avantatge tant pels productors com per als consumidors, augmentar la població de cultius, que els aliments siguin millors nutricionalment, produïr àcids grassos per a usos específics o industrials, cultius resistents alsherbicides, temps major de conservació, fer cultius tolerants a la sequera o a zones àrides.

3. Els problemes de fertilitat de molts transgènics són un avantatge o un inconvenient?
Són un avantatge per a les empreses fabricants i un inconvenient per als pagesos que els conreen perquè són llavors que només es poden conrear un cop ja que el seu “fruit” no es podrà tornar a conrear, per tant el pagèsn’ha d’anar comprant cada any i les empreses obtenen un gran benefici.
S’utilitzen estratègies mol·leculars que eviten la reutilització del aliments modificats, és a dir, l’ús de part de la collita per cultivar en anys successius i n’impossibilita la reutilització de llavors.

4. En quines regions està permès el cultiu de transgènics?
Els principals són Alaska, els Estats Units (on hi han lesmultinacionals més grans dels transgènics), Canadà i països en desenvolupament i amb grans extensions que poden servir de conreu com la Xina, el Brazil i l’Argentina. Llavors hi ha altres països on també se’n cultiva i comercialitza però no a tant gran escala com Mèxic, Cuba, Hondures, Paraguay, Uruguay, Espanya, Catalunya, Egipte, Sudàfrica, Bulgària, Romania, Índia, Austràlia, Illa de Java, NovaGuinea, Illes filipines i l’illa de Borneo. Cal tenir en compte que la majoria de països on es conreen transgènics són pobres o estan en vies de desenvolupament.
5. Quina legislació s’aplica sobre els transgènics? (Què està permès i què no)

Els transgènics han d’estar etiquetats, i s’ha d’anomenar quins provenen d’aliments o estan fets d’aliments modificats, controls sobre la sevacomercialització. Però hi ha una legislació insuficient, no s’han fet prous estudis a mitjà i llarg termini, i els que s’han fet per part de les empreses desenvolupadores han estat amagats a la población, manca de processos d’autorització suficient, han de demostrar que són segurs per a la salut i el medi ambient, que demostrin que l’alteració genética és necessària i útil.

6. Quines aplicacions tenen elstransgènics? Cita els exemples del documental
Tenen diversos camps d’aplicació:
EN INVESTIGACIÓ: per a l’estudi de l’expressió de gens i la creació de genoteques.
EN MEDICINA: per a l’obtenció de fàrmacs o proteïnes el qual la seva síntesi és difícil d’aconseguir “In vitro”. També per a l’obtenció de teixits o òrgans, o la reparació d’anomalies genètiques en humans.
EN AGRICULTURA I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿es esclavo el esclavo que no sabe que es esclavo?
  • El esclavo
  • El esclavo
  • El Esclavo
  • Esclavo
  • EL ESCLAVO
  • esclavismo
  • Esclavismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS