Seminari Aspectes Legals de la Biotecnologia, UAB

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
Seminari Número 12

Abans de tot hem de donar tota l´informació possible als pacients, i explicar de manera clara i senzilla què estem en la fase de prova. I que, per tant, el fàrmac nou, potser,tindrà menys eficàcia que els ja utilitzats. I que el tema de grups serà totalment a l'atzar, i que els mateixos metges no ho sabran.
Per això els arguments emprats no són convincents de cap manera:no poden optar per ús compassiu de la teràpia nova ja que existeix un tractament amb eficàcia provada, i per tant la vida del pacient en el grup de control no es veurà en cap cas amenaçada per lamalaltia, així que no poden demanar aquest ús compassiu ja que només està reservat per quan no tenim una cura eficaç de la malaltia. Sobre l'argument de que la nova teràpia és més eficaç tot i que potser cert no és segur, i per això està en fase de proves per assegurar-nos de que el tractament sigui en veritat mes efectiu. Tambe hem d'al·legar que el sorteig dels grups va ser totalment al atzar ique això estava reflectit en el consentiment informat que vam donar als pacients i que estaríem trencant la justícia distributiva.
El consentiment informat per als pacients voluntaris els explicarà enquè consistirà l'assaig, evitant que caiguin en una falsa concepció terapèutica de l'assaig i respectant el seu principi d'autonomia: ells mateixos han de decidir si volen participar o no sensecondicionants. L'assaig es fa per aconseguir un medicament més efectiu contra una malaltia, així que complim el principi de beneficència.
Encara que els pacients puguin pensar que es tractaria d'un úscompassiu, ja que els separem en dos grups amb tractaments diferents, això no és així. Que l'assaig hagi arribat a la fase de proves amb pacients humans és garantia de que el nou tractament serà com amínim tant eficaç com el millor tractament existent, de que no hi hauran danys per a les persones i de que aplicar el tractament té un grau d'incertesa acceptable. Existeix un contrapès clínic en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ASPECTOS DE SEMINARIO 2
  • Seminario De Aspecto Legales
  • Aspectos sociales y éticos del uso de la biotecnología
  • BIOTECNOLOGIA SEMINARIO
  • Seminario Biotecnologia
  • Seminario De Biotecnologia
  • Biotecnologia aspecto moral
  • Aspectos Generales De La Biotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS