Senado, Govierno, Congreso

Páginas: 9 (2136 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
1.- CONGRÉS DELS DIPUTATS.

1. Distribució dels escons del Congrés de Diputats




[pic]
PP PSOE CIU IU AMAIUR UPyD PNV ERC
10.830.693 6.973.880 1.014.263 1.680.810 333.628 1.140.242 323.517 256.393



2. Resultat de la votació a Torredembarra.
[pic]3. Investiga i resumeix com s’organitza l’activitat del Congrés de Diputats


El congrés de diputats té dos grans funcions. La funció política i la funció legislativa.

Funció política

El Congrés de Diputats tria a el President del Govern, a proposta del Rei, en primera votació per majoria absoluta i transcorregudes quaranta-vuit hores per majoria simple.També controla l'acció del Govern mitjançant interpel·lacions i preguntes, que qualsevol dels seus membres pot plantejar al Govern i que poden donar origen a una moció en la qual la Càmera manifesti la seva posició, així com adoptant una moció de censura o rebutjant una qüestió de confiança que li pugui plantejar el Govern, que en ambdós casos es veurà obligat a dimitir si la Càmeravota desfavorablement.
• Les interpel·lacions i preguntes són realitzades als membres del Govern, en Ple o en Comissió. Les proposicions no de llei, les mocions i les resolucions que, de ser aprovades, obliguen al Govern.
• La moció de censura és aquella que pot plantejar una desena part dels Diputats i que en cas de ser aprovada suposa la retirada de la confiança de la Càmeraen el Govern. La moció ha d'incloure el nom d'un candidat a la Presidència del Govern, i en cas de ser adoptada, el que únicament pot tenir lloc pel vot favorable de la majoria absoluta de la Càmera, aquell s'entendrà investit i el Rei procedirà a nomenar-lo President.
• La qüestio de confiança és aquella en la qual el President del Govern sotmet al Ple del Congrés per a comprovar elsuport que li oferix la Càmera davant una iniciativa o una qüestió de política general. En cas de refús pel ple, el Govern haurà de presentar la seva dimissió al Rei
El Congrés de Diputats té la iniciativa legislativa, juntament amb el Senat i amb el Govern, i a més pot rebre proposicions de Llei remeses per les Assemblees Legislatives de les Comunitats Autònomes o per 500.000 ciutadansmajors d'edat.
El Congrés tramita "projectes de Llei", és a dir, iniciatives remeses pel govern, així com "proposicions de Llei", o sigui, iniciatives remeses pel Senat o originades al propi Congrés. En tots els casos pot introduir esmenes en els respectius textos.
Així mateix, el Congrés ratifica o rebutja les esmenes introduïdes en els projectes i proposicions de Llei iaccepta o aixeca el veto oposat pel Senat, en ambdós casos immediatament per majoria absoluta o transcorreguts dos mesos per majoria simple. No obstant això l'aprovació de projectes i proposicions de Llei Orgànica requereix sempre el vot favorable de la majoria absoluta del Congrés de Diputats.








4. Què són els grups parlamentaris?


El Grup Parlamentari es latraducció parlamentària del partit polític o de la coalició electoral i té la funció de convertir el programa polític d'aquests en iniciatives parlamentàries i en programa de govern, així doncs, podem dir que la base de l'estructura del Parlament són els Grups Parlamentaris que es constitueixen per facilitar, canalitzar i iniciar el treball parlamentari.
Cada Grup té un portaveu que el representa atots els afectes. Els portaveus de cada Grup Parlamentari, juntament amb el President del Parlament i un dels secretaris, formen la Junta de Portaveus.




5. Qui presideix el Congrés i quines funcions té?


El congreso lo preside el Presidente del Congreso, Jesús Posada.
El Presidente dirige y coordina la acción de la Mesa, a la vez el Presidente del Congreso...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Funciones Del Congreso, Senado Y De La Cámara
  • Congreso Vs Senado
  • Sistema electoral del congreso y el senado
  • Govierno Corporativo
  • govierno de zomoza
  • poder govierno
  • Congreso
  • Congreso del estado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS