Sida y malaria

Páginas: 7 (1723 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2011
SIDA

L'OMS estima que més de 25 milions de persones a tot el món han mort a causa de la sida des del començament de l'epidèmia.

Al món viuen al voltant de 33 milions de persones, incloent 2 milions de xiquets menors de 15 anys amb VIH/sida.

Àfrica és amb diferència el continent més afectat per aquesta malaltia.

La sida o síndrome de l'Immunodeficiència Adquirida és una malaltiacausada pel virus de l'immunodeficiència humana (VIH). Aquest virus destroïx o danya les cèl·lules del sistema immune de la persona interferint en la capacitat del cos de lluitar efectivament contra els virus, bactèries i fongs que causa l'infermetat. La infecció per VIH fa que la persona siga més susceptible a infeccions que normalment el cos humà pot resistir com la neumonia, la meningitis i certtipus de càncer.

Al virus i a l'infecció sel's coneix com VIH. El nom SIDA és utilitzat per a catalogar a les etapes tardíes de l'infecció pel virus del VIH. Però, ambdós noms es refereixen a la mateixa malaltia.

Quan una persona s'infecta amb el VIH, el virus comença a destroïr lentament el seu sistema immunitari. Normalment els glòbuls blancs i anticossos ataquen i destroeïxen a qualsevolorganisme extrany que entra al cos humà. Aquesta resposta és coordinada per un tipus de cèl·lules anomenades limfòcits CD4. Desafortunadament, el VIH ataca específicament als limfòcits CD4 i entra dintre d'ells.

Una vegada dins, el virus els injecta el seu propi material genètic i els utilitza per a replicar-se o fer copies de si mateix.

Quan les noves còpies del virus ixen de les cèl·lulessanguínies, busca altres cèl·lules per a atacar. Mentrestant, les cèl·lules d'on han eixit moren. Aquest cicle es repetix una i altra vegada. Per tant moltes copies del VIH es produeixen cada dia. Per a defendre's d'aquesta producció de virus, el sistema immunitari d'una persona produeix moltes cèl·lules CD4 diariament.

A pesar d'això, el virus guanya. El nombre de cèl·lules CD4 disminueixprogressivament i la persona sofrix d'immunodeficiència, el qual significa que la persona no pot defendre's d'altres virus i bactèris que causen infermetats.

Com ja havem dit el sida comença amb una infecció pel VIH. Es posible que les persones infectades no presenten símptomes durant 10 anys o més, encara que sí que poden transmitir l'infecció a altres durant aquest periode asimptomàtic. Sil'infecció no es detecta i s'inicia el tractament, el sistema immunitari es debilita gradualment i es desenvolupa la sida.

Quasi totes les persones infectades amb el VIH, de no rebre tractament, desenvoluparan la sida. Hi ha un xicotet grup de pacients que desenvoluparà la sida molt lentament o que mai el desenvoluparà. A aquests individus sel's anomena pacients sense progressió de l'infermetat i moltspareixen tindre una diferència genètica que impedix que el virus els cause danys al seu sistema immunitari.

Els símptomes del sida son principalment resultat d'infeccions que normalment no es desenvolupen en persones amb un sistema immunitari sà. Aquestes s'anomenen “infeccions oportunistes”.

En les persones amb sida, el VIH ha danyat el seu sistema immunitari, pel que son molt susceptibles adites infeccions oportunistes. Els símptomes comuns son:

-Escalfreds
-Febra
-Suors
-Ganglis limfàtics inflamats.
-Debilitat general
-Pèrdua de pes

El VIH es transmitix de les seguents maneres:

Transmissió sexual: Les persones es poden infectar si tenen sexe amb una persona infectada; la sang, el semen o les secrecions vaginals de la qual entren al seu cos.
Transmissió atraves de sang infectada: en alguns casos, el virus pot transmitir-se a traves de la sang i productes de sang que es reben per transfussions de sang. Però actualment el risc d'adquirir el virus de la sida o VIH a través de una transfussió es extremadament baix ja que la sang es probada per a vore si està infectada amb el virus avans de transfundir-la.
Compartint jeringues: el VIH es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malaria
  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • La Malaria
  • malaria
  • Malaria
  • malaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS