Sigmund Freud Psicoanalisi

Páginas: 11 (2545 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2012
PERSONALITAT:
-Educació
-Experiència
-Entorn
-Part personal:Psique

SIGMUND FREUD: PSICOANÀLISI
1.1. Les relacions entre el jo, l’allò i el superjò.

2. Teoria dels instints.
2.1 La nova teoria dels instints: eros i thànatos.

3. Teoria de la sexualitat.
3.1. Fase oral
3.2 Fase anal.
3.3 Fase fàl•lica (complex d’Èdip)
3.4. Fase de latència
3.5. Pubertat.

4. Els somnis
5.Teoria de la cultura.
Tècnica per explicar el paper de l’inconsciet en la formació de la personalitat. Distinguir les parts de la psique humana.
-Terapia per curar anomalies i traumes psíquics
-Teoria que explica la formació de la psique individual i la construcció de la societat i la cultura
Psique:personalitat,resultat de l’instint + racionalitat
1. las relacions entre el jo,l’allo i el superjo

Les relacions entre el jo, l’allò i el superjò poden ser senzilles o complexes. En molts casos, són la causa de més d’un conflicte psíquic. Com diu el mateix Freud, el jo ha de servir dos amos: l’allò i el superjò. Si estan d’acord, no hi ha problema, però quan l’allò –mogut per l’instint i el principi de plaer- vol alguna cosa que el jo –la realitat- i el superjò –la moral- no podenacceptar, s’origina una tensió i un conflicte interns, tan si guanya l’un com l’altre. El jo ha d’intentar mantenir l’equilibri i eliminar les tensions.

L’allò és la part més antiga de la nostra personalitat i la font de tota l’energia mental. És totalment inconscient i primitiva. El seu mecanisme de funcionament consisteix en la satisfacció immediata de les necessitats, sense cap altra consideració;en aquest sentit es diu que l’allò és totalment instintiu. Quan una persona neix és únicament allò, o sigui només és instint. De l’allò, en contacte amb el món exterior, naixerà el jo. L’allò no té valors morals ni actua pensant en els altres, només actua d’acord amb el principi de plaer, és a dir que la seva conducta va únicament encaminada a aconseguir el plaer i evitar les coses desagradables.El jo s’origina a partir de l’allò en el nen petit. A mesura que l’infant creix i entra en contacte amb el món exterior, va elaborant el seu jo, que es convertirà en la part mental de control de la conducta. El jo té com a finalitat el contacte amb la realitat i l’autoconservació enfront d’aquesta realitat exterior. Quan actua el jo ha de considerar les conseqüències dels seus actes més enllà delpossible plaer o satisfacció. Aquest criteri, que considera la realitat abans que el plaer, s’anomena principi de realitat, i s’oposa al principi de plaer propi de l’allò. El jo és qui controla el parlar i el pensament, els moviments i les tensions psíquiques internes de les persones. El jo té elements del conscient –el contacte amb la realitat exterior-, del preconscient –records- i ded’inconscient –el contacte i el control de l’allò.
El superjò es constitueix al voltant dels 5-6 anys, quan els nens i les nenes idealitzen la imatge dels pares i aprenen el sentit de les normes que cal respectar. Aquestes normes i prohibicions s’integren en la personalitat del nen i es converteixen en inconscients. Quan el superjò queda desenvolupat, representa la consciència i les pautes morals, és adir, és el punt de referència moral de la persona.. Les característiques del superjò dependran de la moral de cada societat i del model educatiu que hagin inculcat als nens els pares o altres adults que hi estiguin en contacte. En una persona adulta equilibrada el superjò ajuda el jo a controlar les exigències instintives de l’allò.
2.la teoría dels istints :
Eros : seria l’instint de vida,queenglobaria la sexualitat i l’autoconservació.
La finalitat d’eros és crear vida
Thanatos : seria el principi de mort o de destrucció, que explicaria les conductes agressives de les persones, com el sadisme, el masoquisme, l’instint de domini i l’instint de destrucció. La finalitat de thànatos és destruir la vida.
la vida de les persones estaria regulada per aquests dos principis oposats: vida i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sigmund Freud
  • Sigmund freud
  • Sigmund freud
  • Sigmund freud
  • Sigmund Freud
  • Sigmund Freud
  • Sigmund Freud
  • Sigmund freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS