Sindrome de Tourette

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014


ÍNDEX
1. Introducció
2. Què és?
3. Distribució gràfica
4. Símptomes
5. Tractament
6. Article
7. Annexos
8. Webgrafia















1.Introducció
La síndrome deTourette es considerava un rar i estrany síndrome, sovint associat amb l'exclamació de paraules obscenes o comentaris socialment inapropiats i despectius (coprolàlia), però aquest símptoma està noméspresent en una petita minoria d'afectats.
2.Què és?
Coneguda com a síndrome de Gilles de la Tourette, és un trastorn neurològic heretat, amb inici a la infantesa, caracteritzat per la presència demúltiples tics motors i almenys un tic vocal. Els tics poden ser simples o complexos:

- Tics simples: Són moviments breus i imprevistos que comprometen un nombre limitat de grups musculars. Encarasucceeixen de forma aïllada, sovint és repeteixen. Alguns exemples són: parpellejar, moure el cap, encongir d'espatlles, arrugar les celles, aspirar aire sonorament pel nas.

1.Tics simples


-Tics complexos: Es tracta de moviments coordinats i successius que comprometen diversos grups musculars, com saltar, picar de peus, tocar i ensumar persones i objectes, coprolàlia (ús involuntari deparaules obscenes) etcètera.






2.Tic complex
Els tics sovint empitjoren quan la persona està excitada o pateix d'ansietat i s'atenuen durant la realitzaciód'activitats calmades o que requereixen de concentració. Algunes experiències físiques poden provocar els tics o augmentar-los. Per exemple, l'usar roba que premi el coll pot provocar tics al coll o elescoltar a una altra persona ensumar o aclarir la gola pot portar a que l'afectat emeti sons similars. Els tics no desapareixen durant el son però generalment disminueixen notablement.

Els malaltstenen la mateixa esperança de vida i intel·ligència que les persones que no pateixen la síndrome. La gravetat dels tics disminueix en la majoria dels nens a mesura que van creixent; tot i així, trobem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sindrome de tourette
  • Síndrome De Tourette
  • sindrome de tourette
  • Sindrome de Tourette
  • Síndrome De Tourette
  • Síndrome de Tourette
  • Sindrome de tourette
  • sindrome de tourette

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS