sintesi del decret

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015

Estatut i Llei de l’educació.
La Generalitat de Catalunya té el poder exclusiu de determinar els continguts educatius del primer cicle de l’educació infantil. De tal manera el català serà lallengua que s’utilitzarà per impartir les classes.
El Govern ha de determinar el currículum que en aquest cicle de l’educació infantil s’ha de centrar en aspectes relacionats amb el desenvolupament delmoviment, el control corporal, les relacions socials, el descobriment de l’entorn entre altres aspectes.


Principis Generals.
1. L’etapa de l’educació infantil és fonamental per l’aprenentatgede les persones. Es divideix en dos cicles, el primer va dels 0 als 3 anys i el segon cicle va dels 3 fins als 6 anys.
2. El primer cicle segueix els principis d’una educació inclusiva icoeducadora. Tenint en compte les necessitats especials de cada infant, si és més o menys receptiu als temes treballats a classe i sempre s’ha d’intentar detectar precoçment les dificultats deldesenvolupament que puguin tenir alguns infants.
3. Totes les activitats educatives que es portin a terme dins del centre hauran de ser impartides en català, ja que és la llengua vehicular d’aprenentatge.Excepte l’ensenyament d’altres llengües. Els alumnes no es podran separar per classes segons la seva llengua habitual, d’acord amb la legislació vigent.
4. Totes les intencions educatives han derespectar el diferent ritme de desenvolupament integral i l’adaptació de cada nen.
5. Sempre que sigui possible s’hauran de coordinar els dos cicles per facilitar la continuïtat del procés educatiude cada infant.


Capacitats
1. Els aprenentatges han de ser continuats i progressius per afavorir el desenvolupament de les capacitats que permetrà als infants créixer com a persones iguals.
2.Els infants hauran de desenvolupar les següents capacitats:
· Conèixer el seu propi cos, dominar la coordinació i el moviment. Sempre tenint en compte les seves possibilitats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Síntesi
  • Sintesi
  • Sintesi
  • SINTESI 11
  • Credit De Sintesi
  • aspirina sintesi
  • Sintesi Ley
  • Lideratge Sintesi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS