Sistema de Rescloses

Páginas: 6 (1269 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015

Sistema de Rescloses


Els oceans Pacífic i Atlàntic estan a diferent altura, cosa que va provocar que França no sàpigues afrontar la construcció del canal i caigués en Bancarrota, però Els Estats Units va idear un pla per equilibrar aquesta diferencia d’altura i van elaborar un sistema molt efectiu que es utilitzat avui en dia, el sistema de Rescloses.
Les rescloses son obreshidràuliques que permeten vèncer desnivells concentrats en canals navegables elevant o descendint les embarcacions que es troben en aquestes. Poden formar part de les estructures complementaries de una pressa, quan aquesta es construeix sobre rius navegables.
Són molt conegudes les rescloses del Canal de Panamà. A Europa, on la navegació interior està desenvolupada, es pot navegar des del mar del Nordfins al Mar Negre travessant diverses rescloses.
L'encreuament d'una resclosa és una operació bastant lenta; ja que cal equilibrar els nivells d'aigua, primer amb el tram de canal on es troba el navili i després amb l'altre nivell cap al qual sortirà el navili. El consum d'aigua és considerable; per disminuir-lo es procura no mai fer un ompliment o buidatge de la resclosa si no hi ha una embarcacióque requereix travessar-la. Aquest també és un dels motius pels quals en general es construeixen dues rescloses en paral·lel; així, part de l'aigua de buidatge d'una es pot utilitzar per a l'ompliment de l'altra.
Tècnicament, el límit de desnivell que pot ser vençut amb una sola resclosa és d'aproximadament 25 m. Per desnivells majors s'ha de pensar en rescloses concatenades, cosa que dificultaencara més la seva operació, o s'ha de pensar en altres dispositius com:
ascensors de vaixells, dels quals ja s'han construït diversos tipus
plans inclinats d'aigua

Les rescloses del canal de Panamà, que aixequen les naus 25,9 m (85 peus) al punt més alt del canal de Panamà (el llac Gatún), va ser en el seu moment una de les obres d'enginyeria més grans de la seva època, eclipsada només per altresetapes del projecte del canal. No hi havia una altra construcció en formigó armat comparable en grandària fins a la construcció de la represa Hoover en els anys 30. La longitud total de les estructures de les rescloses, incloent l'accés de les parets, és de 3 quilòmetres (gairebé 2 milles).
Les rescloses, que tenen un total de sis etapes, limiten la mida màxima de l'amplada de les naus que podentransitar pel canal, conegut com Panamax. Cadascuna d'aquestes etapes té dues càmeres de rescloses, doblant la capacitat de trànsit que pot ser manejada; juntes eleven les naus des del nivell del mar fins a una alçada de 25,9 m (85 peus).
Les rescloses estan en fase d'ampliació en un futur pròxim per permetre que major quantitat i naus més grans puguin utilitzar el canal.Disseny:
Hi ha tres conjunts de rescloses al canal. Un sistema de dues etapes a Miraflores, i un d'una etapa a Pedro Miguel , que pugen el nivell des del Pacífic fins al llac Gatún; i un sistema triple en Gatún que baixa el nivell des del llac al costat Atlàntic. Els tres sistemes de rescloses s'aparellen; és a dir, hi ha dues trajectòries paral·leles de rescloses en cada un dels tres llocs de laresclosa. Això, en principi, permet que puguin passar naus passin en direccions oposades simultàniament; però, les naus grans no poden creuar amb seguretat a velocitat al Corte Culebra.
Les càmeres de resclosa tenen 33,53 metres (110 peus) d'amplada i 320,0 metres (1050 peus) de longitud, amb una longitud útil de 304,8 metres (1000 peus).
Aquestes dimensions determinen la mida màxima de les naus que podenutilitzar el canal. Aquesta grandària es coneix amb el terme Panamax. L'elevació total (l'altura a la qual una nau és pujada o baixada) en els tres passos de les rescloses de Gatún és 25,9 m (85 peus. L'elevació de les dues etapes de Miraflores és 16,5 m (54 peus ). la resclosa de Pedro Miguel dóna una elevació de 9,5 m (31 peus). l'elevació a Miraflores varia a causa de les marees extremes en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistema De Sistema
  • Sistema
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistema
  • Sistemas
  • Sistemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS