Socials 3 Eso

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
El tribut (1424-1427)

Tommaso di ser Giovanni di Mone Cassai anomenat Masaccio va néixer a San Giovanni Valdarno, Arezzo, el 21 de desembre de 1401 i va morir a Roma la tardor de 1428, només ambvint-i-set anys. Va ser un pintor italià del Quattrocento, es considera que va ser el primer en aplicar a la pintura les lleis de la perspectiva científica, desenvolupades per Brunelleschi.
1422: Varealitzar la seva primera pintura, el tríptic de Sant Juvenal de Casia, que porta la data, a la taula central, de 23 d'abril de 1422:(ANNO DOMINI MCCCCXXII A DI VENTITRE D'APRILE).
1424: es vainscriure a la Companyia de Sant Lluc de Florència.
1425: va començar a col·laborar amb Masolino als frescos de la capella Brancacci de l'església de Santa Maria del Carmine.
1426: va començar elPolíptic de Pisa treball que l'ocuparia durant gairebé tot l'any.
1428: es va traslladar a Roma per decorar la capella de Sant Clement a l'església homònima.
El tribut és una pintura religiosa delQuattrocento. Els pintors d'aquella època es centraven un l'ús de la perspectiva, gràcies a la qual es pot representar la profunditat en una superfície plana.
En el tribut, hi ha representat un passatgede l’Evangeli de Mateu. A Jesús i als seus deixebles se’ls demana, el pagament del tribut per al temple. Jesús ordena a Pere que pesqui un peix, en el qual trobarà la moneda del tribut.

LA PIETAT(1498-1499)

La Pietat va ser creada per Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni anomenat Miquel Àngel. Va néixer a Caprese el 6 de març de 1475 i va morir a Roma el 18 de febrer de 1564. Va serun escultor, pintor, poeta i arquitecte renaixentista.

La vida de Miquel Àngel va transcórrer entre Florència i Roma, on va deixar les seves obres mestres. Va aprendre pintura al taller deGhirlandaio i escultura al jardí dels Médicis, que havien reunit una excepcional col · lecció d'estàtues antigues. Va començar fent còpies de frescos de Giotto o de Masaccio que li van servir per definir el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials tema 3 4t eso
  • Recuperacion de salesians socials 3 eso
  • ESQUEMA SOCIALS TEMA 3
  • Unitat 3 Les Forces Socials
  • Socials
  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS