Sociedad Colectiva

Páginas: 3 (728 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
SOCIETAT COL·LECTIVA
És el tipus societari més antic que tenim avui en dia, regulat per l’entorn europeu des de el s17. L’exemple més clar és aquell negoci portat per pares i fills dels quals enforma el nom de la societat. Avui dia aquesta societat a perdut protagonisme, més aviat es transformen en societats anònima o limitada. Fonamentalment això ocurreix perquè respon als deutes personalment.Les societats irregulars son aquelles que no han seguit els passos adequats alhora de la seva constitució, i el seu règim aplicable és el de la societat col·lectiva.
És la societat personalistadedicada al desenvolupament d’una activitat mercantil amb una raó social especial i amb la particularitat de tenir els seus socis una responsabilitat personal i il·limitada dels deutes socials. 4característiques:
- societat personalista i de persones
- duu a terme una activitat mercantil
- manifestació del seu caràcter es veu el nom social i també a la necessari inscripció al registre mercantil- responsabilitat personal i il·limitada dels socis en compliment dels deutes socials. És una norma de dret imperatiu

constitució
es fa mitjançant un contracte, estatuts socials que han deconstar en document públic notarial i inscrits al registre mercantil, en aquests estatuts han de constar: identitat, identitat dels socis, el capital, la raó o nom social, domicili i objecte social, datacomençament operacions, duració en el temps de la societat, administració.
Qualsevol modificació dels estatuts requereix en principi l’acord de tots els socis i en el mateix procés de la constitucióen el registre mercantil.
La raó o firma social
El nom a de contenir obligatòriament el nom d’un soci o de tots, afegir al final la paraula companyia i després ha de contenir l’expressió societatcol·lectiva. Aquesta normativa esta en el codi de comerç i al reglament del registre mercantil. Si el nom conte un soci que ja no en forma part, necessàriament s’ha de excloure.

Relacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SOCIEDAD COLECTICA
  • Sociedad Colectiva
  • Sociedad Colectiva
  • Sociedad colectiva
  • sociedad colectiva
  • Sociedad colectiva
  • Sociedad colectiva
  • La Sociedad Colectiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS