Societats Secretes, Rafael Del Reg, Abdicacions De Baiona.

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
Definix els següents conceptes històrics: Societats Secretes, Rafael del Reg, Abdicacions de Baiona.

* Societats secretes.

Una societat secreta és una organització que requerix dels seusmembres oculten certes activitats, com els ritus d'iniciació per als candidats, o els objectius de la mateixa.

Als membres se'ls pot exigir ocultar o negar la seua vinculació, i sovint han de mantindreels secrets de la societat sota jurament. El terme secret és usat habitualment per a organitzacions que van de comuns i innocents a organitzacions mítiques descrites en les teories conspiratives comimmensament poderoses, amb agendes polítiques o financeres que busquen el seu propi profit.

Generalment, una societat secreta sorgix amb propòsits determinats, baix circumstàncies i problemàtiquesespecífiques que requerixen ser superades; al dur-se a terme el compliment de tals propòsits, la societat deixa de ser útil i necessària, i no té raó per a continuar existint, per la qual cosa acabadesapareixent.

* Rafael del Reg.

Va ser un general espanyol i polític liberal. Va donar nom al famós himne huitcentista, més tard adoptat per la II República. Va lluitar contra els francesos en laGuerra de la Independència (1808-14). Va estar presoner a França, on va rebre la influència ideològica del liberalisme revolucionari. Quan es va produir la invasió francesa dels “Cent mil fills deSant Lluís”, que venia a restablir l'absolutisme, Reg va encapçalar la resistència a Andalusia (1823); però va ser derrotat, capturat i executat. Va perviure, no obstant això, en la memòria popular comun heroi mític de la lluita per la llibertat; la marxa que tocaven les seues tropes durant els fets de 1820 va continuar sonant com a himne revolucionari al llarg del segle XIX i va ser declarada himnenacional d'Espanya per la Segona República (1931-39).

* Abdicacions de Baiona.

Les abdicacions de Baiona, van tindre lloc al començament de maig de 1808 en el castell de Marracq de la ciutat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Abdicacións de baiona
  • 18 secretos de rafael pantojas
  • 18 secretos de rafael pantoja
  • 17 secretos de RAFAEL PANTOJA
  • los 3 primeros secretos de rafael pantoja
  • 18 secretos de rafael pantoja de como hablar en publico
  • Los Diezciocho secretos de Rafael Pantoja
  • 18 Secretos de rafael pantoja

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS