Som lliures de debò?

Páginas: 2 (434 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2011
¿Som lliures de debò?
Introducció:
La llibertat és la capacitat d’escollir. És una idea que inclou el no estar sotmès a un subjecte diferent d'un mateix, autoritat arbitrària, poder que estableixiuna alienació, deure, disciplina, o qualsevol condició no establerta pel mateix subjecte. Designa la facultat de la persona humana que li permet decidir portar a terme una determinada obra o noportar-la a terme. En altres paraules, el que permet a la persona humana decidir si vol fer alguna cosa o no, el fa lliure, però també responsable dels seus actes.
La llibertat consisteix en fer el que tuvols, sense perjudici de ningú i el llibertinatge consisteix en fer el que t'obliguen a fer, en el teu propi perjudici.
Opinió personal:
Jo penso que no es pot dir ni que si ni que no, ja que en unsaspectes si que ho som però en d’altres no. A de més també depèn del país, de la persona i de la situació. Estic d’acord en que som lliures en l’aspecte de prendre les nostres decisions respecte lanostra vida però també és veritat que ens consciencien per exemple amb anuncis. Et posen algú com si fos el millor del món o el més barat perquè tu vagis i t’ho compris però d’aquesta manera ja noestàs sent lliure perquè t’estan com així dir-ho obligant.
Una altra cosa en la que no estic d’acord és quan diuen que una persona sense llibertat no és feliç ja que tampoc es pot generalitzar, potser enalguns casos si però en d’altres no. A lo millor una persona sense llibertat amb tot de normes és molt més feliç que una que fa el que vol.
La llibertat per alguns és el bé més preuat però perd’altres no. Depèn de la persona, de la seva educació i de la seva forma de viure. És lo que ja he comentat abans per mi potser si que ho és però per una persona que esta acostumada a no tenir-ne potser elseu bé més preuat n’és un altre.
En alguns països hi ha més llibertat que en d’altres ja que en alguns tenen dret a votar, és a dir, existeix la democràcia però en d’altres no.
Penso que si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lliures
  • Debemos aceptarnos como somos
  • Los seres humanos no somos, debemos ser
  • ¿Qué somos?
  • Somos estado
  • Some
  • Quienes somos
  • Quienes somos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS