Staphylococcus

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2011
RESULTATS, OBSERVACIONS I CONCLUSIONS:

Preparem dos tubs amb 10 ml cadascun de TSB (que és un medi líquid de desenvolupament que conté totes les substàncies nutritives per a la bona multiplicaciódels microorganismes), un cop esterilitzat a l’autoclau el deixem refredar fins que assoleix la temperatura correcta i sembrem un tub de la mucosa nasal (agafem un hisop estèril i el submergim en elmedi TSB, després passem el hisop per la vora de l’orifici nasal de l’individu, i aleshores col·loquem el hisop dins del tub amb el medi TSB), i un altre tub amb una mostra de sota les ungles delindividu (amb el mateix sistema). Incubem els dos tubs a 37ºC durant 24 hores. Quan traiem els tubs de l’estufa fem una sembra de cadascun en medi BP (que és un medi sòlid al que un cop esterilitzat se liafegeix una emulsió de “yema de huevo telurito” que detecta l’activitat lecitinasa de Staphylococcus, per tant és un medi selectiu), i una altra en medi VRBG (que és un medi sòlid selectiu per aEnterobacteriaceae). Les plaques corresponents a la mostra del nas les sembrem mitjançant la tècnica dels quatre quadrants, i les corresponents a la mostra de les ungles les sembrem per esgotament enestria (en els dos mètodes de sembra es pretén aïllar colònies). Incubem les plaques a 37ºC durant 24-48 hores.
Al treure les plaques de l’estufa observem que en les de VRBG no hi ha crescut cap colònia,per tant, no hi ha presència de Enterobacteriaceae. En canvi, a les plaques de BP observem colònies de color negre molt típiques, per tant, seran colònies sospitoses de ser Staphylococcus.

BP(nas) BP (ungles)
Colònies negres

Colònies negresAgafem una colònia del cultiu de BP de les ungles i fem una tinció gram, i observem cocs amb morfologia de estafilococs (cocs agrupats en forma de raïm), però de color vermell, és a dir, gram...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • staphylococcus
  • Staphylococcus Aureus
  • Staphylococcus Aureus
  • Genero Staphylococcus
  • Staphylococcus Saprophyticus
  • Staphylococcus En Queso
  • Staphylococcus aureus
  • Staphylococcus Aureus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS