Taigà

Páginas: 6 (1273 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2013
TAIGÀ

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS
Aquest ecosistema és el tipus d'hàbitat en certs llocs, com cims de les muntanyes, els deserts i els boscos tropicals, i està determinada pel clima del lloc. Taigà és freda i solitària. Fredor i escassetat d'aliments fan les coses molt difícils, sobretot a l'hivern. Alguns dels animals a la taigà d'hibernació a l'hivern, alguns volen al sud, si poden, mentreque alguns només cooperen amb el medi ambient, la qual cosa és molt difícil.

LA TEMPERATURA
La temperatura mitjana està per sota de zero durant sis mesos a l'any. El rang de temperatura d'hivern és -54 a -1 ° C (-65 a 30 ° F). Als hiverns, hi fa molt fred, amb molta neu.
Rang de temperatura a l'estiu arriba tan baix com -7 ° C (20 ° F). L'alt a l'estiu pot ser de 21 ° C (70 ° F). Els estiussón majoritàriament càlids, plujosos i humits. Les formes de la precipitació són la pluja, la neu i la rosada. La major part de la precipitació a la taigà cau en forma de pluja a l'estiu.


RELACIONS ENTRE ELS ÉSSERS VIUS
No hi ha una gran quantitat d'espècies de plantes de la taigà, a causa de les dures condicions. No moltes plantes poden sobreviure el fred extrem de l'hivern taigà. Hi haalguns líquens i molses, però la majoria de les plantes són coníferes com el pi, l'avet blanc, avet i l'avet Douglas. No té com moltes espècies vegetals i animals com el tropical o els biomes forestals de fulla caduca. Hi han milions d'insectes a l'estiu. Els ocells emigren allà cada any per niar i alimentar-se. Arbres de fulla perenne a la taigà tendeixen a ser prims i créixer junts. Això els dónaprotecció contra el fred i el vent. Arbres de fulla perenne són també moltes vegades la forma d'un con a l'inrevés protegeix les branques de trencar sota el pes de tota aquesta neu. La neu llisca just al costat de les branques inclinades.
1. ÓS NEGRE AMERICÀ


L'ós negre femella arriba a la maduresa sexual 4-5 anys després del naixement, mentre que el mascle assoleix la maduresa 5-6 anysdesprés del seu naixement, que solen tenir 2 o 3 cries. La seva època d'aparellament és a l'estiu i que donarà a llum les seves cries al gener o febrer. Els cadells són cecs al néixer. Els homes no ajuden a elevar els cadells, però deixen d'apariar de nou com la majoria d'altres espècies d'óssos. L'ós de la mare pot ser molt territorial si es tracta dels seus cadells. Per exemple, si un animals'interposa entre ella i els seus cadells, ella implacablement atacar fins que estigui mort. L'ós negre està a l'altura mitjana de 25 anys.





2. ÀGILA CALBA


L'àguila calba es troba en la major part d'Amèrica del Nord taigà però el vuitanta per cent d'ells estan a Alaska. Ells construeixen diversos tipus de nius que poden ser molt grans i poden estar en arbres, en els penya-segats, i en elsòl. Canvien la forma dels seus nius per adaptar-se a diferents arbres.

3. LINX


Els linxs són solitaris, i es mantenen en territoris separats. El territori del mascle pot ser tan gran fins a quaranta milles quadrades. Un home pot tenir dues o tres dones que viuen al seu territori. El mascle s'aparella amb totes les femelles. El pare, és responsable de l'alimentació de la mare i elsgatets. L'època d'aparellament és a la primavera i les femelles tenen dos o tres gatets cada any. Els cadells romanen amb la seva mare fins a la tardor. Neixen amb els ulls tancats i obrir-los quan tenen deu dies d'edat. El gatet jove beu la llet de la seva mare fins prop de dos mesos d'edat. En complir els cinc mesos d'edat, els cadells aprenen a caçar amb la seva mare. Els cadells romandran amb laseva mare durant sis a nou mesos.

4. LLOPS GRISOS


La durada màxima d'un llop és de 17 anys. Els llops normalment s'aparellen un cop l'any, entre gener i març. Tenen un període de gestació de 63 dies. El nombre mitjà de la ventrada és 5 o 6, nascut en una cova, tal com una cavitat de roca o un forat a terra. Cadells de llop tenen un pes en néixer al voltant d'1 lliura. Es queden amb la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taiga
  • La Taiga
  • Taiga
  • Taiga
  • La taiga
  • La Taiga
  • taiga
  • la taiga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS