Tallers I Activitats Per A Persones Grans En Residències

Páginas: 9 (2198 palabras) Publicado: 13 de abril de 2011
TALLERS I ACTIVITATS

A1 MARC DE FOTOS DE LLANA
1. En un cartró dibuixem un rectangle una mica més gran que la foto que tenim, i dins d’aquest un altre rectangle 4 cm. més petit amb les línies paral·leles al primer, en comptes de rectangles podeu fer figures irregulars també.
2. Després retallem tot el cartró que sobra, tant a l’exterior com a l’interior dels rectangles dibuixats. Aleshoresagafem llana del color que ens agradi i l’anem embolicant al voltant del rectangle buit que havíem retallat, de tal manera que no quedi a la vista gens de cartró, ja que tot el cartró ha de quedar recobert de llana.
3. A continuació agafem una foto (o un dibuix), a sobre d’ella col·loquem l’acetat (plàstic transparent; retallat a la mateixa mida que la foto), i a sota la cartolina negra (quetindrà la mateixa mida que el marc de llana que acabem de fer).
4. Per acabar, només queda enganxar la cartolina negra al marc de llana, quedant entremig l’acetat i la foto.
MATERIAL: qualsevol cartró d’una capsa vella, bolígraf, tisores o punxons, llana, cola de tub, acetat (plàstic transparent de fer transparències), una foto o dibuix (aprox. 15x10 cm), cartolina negra.

A2 EL PALLASSOMENJA-PAPER (PAPERERA)
1. Agafeu una capsa de cartró i talleu-ne un forat en forma de boca.
2. Després decoreu-la com si fos la cara d’un pallasso o la d’un animal (la podeu pintar o hi podeu enganxar coses).
3. Al capdamunt hi podeu posar un barret, que fareu amb un tros de roba, i que coronareu amb un “cascavell” fet amb unes quantes xapes enganxades molt juntes perquè dringuin en moure’s.MATERIAL: capsa de cartró, tissores o cúter, témperas, pinzells, cola si cal, barnís, roba vella, fil, agulla de cosir, dues xapes o un cascabell.

A3 TRENCACLOSQUES

1. Primer tens que tallar la cartulina del tamany de la tapa de la caixa de sabates.
2. Després pots fer-li un dibuix o enganxar-li una fulla de revista que t'agradi.
3. Una vegada fet això, tallem la cartulina per a que et quedi untrencaclosques.
4. I utilitzem la tapa de la caixa de sabates per a "armarlo" (pots forrar-la per que et quedi mes maca).
MATERIAL: Una tapa de caixa de sabates, una cartulina, una pàgina d'una revista que t'agradi o fotografìa en paper, pega, tissores.

JARDINERIA I PLANTES, HERBES AROMÀTIQUES
A3 GERMINAR LLEGUMS EN UN POT DE VIDRE
1. Mullem un cotó en aigua. Posem una mongeta al mig delcotó, i l’emboliquem amb ell.
2. Aleshores la posem dins del pot de vidre i la deixem uns dies en una habitació on hi hagi finestra, perquè li arribi llum. En poc temps veureu néixer les primeres arrels de la mongeta i més tard les fulles.
3. També es pot fer amb altres llavors (podeu provar amb cigrons, llenties, pèsols, blat de moro...; sempre han de ser seques o fresques, però mai cuites nicongelades). Quan siguin seques, deixa-les en remull en aigua durant el dia abans.
MATERIAL: una mongeta, un pot de vidre, cotó, (aigua)

A4 PERFUMS
1. Hauran de recollir les herbes aromàtiques que trobin pel bosc (romaní, farigola, timó,...), les quals hauran de classificar i masegar entre dues pedres o amb un morter.
2. La pasta resultant es deixa reposant en alcohol durant mitja hora.3. Després s’omplen ampolletes de vidre amb aquest alcohol i se les etiqueta amb el nom del perfum (p.ex. Perfum de Romaní). Cal anar amb compte de no tacar-se la roba amb aquest líquid.
MATERIAL: ampolletes de vidre, taps, etiquetes, diversos bols, alcohol, (herbes aromàtiques), (pedres per matxucar).

POLSERES I COLLARETS
A5 POLSERES AMB BOLETES DE VIDRE
1. Necessitareu fil de silicona iboletes de vidre. Aquests materials ja són especials per fer polseres, i els podeu trobar a merceries i a botigues de manualitats.
2. Talleu un tros de fil de silicona de la mida del canell del nen, deixant-lo uns 6 cm més llarg per després poder fer bé el nus.
3. Disposeu les boletes de vidre al centre de la taula. Podeu agafar una ouera de cartró i repartir cada color en un forat.
4. Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CRITERIS I ACTIVITATS PER A L
  • Vocabulari I Activitats
  • Activitats reflexio i refraccio
  • ACTIVITATS DE RESPIRACIÓ I FOTOSÍNTESI
  • HIST RIA Activitats Per Entregar
  • ACTIVITATS G NERE PER UNITATS
  • Tallers de física de la terra i de l'espai
  • I. persona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS