Tannkas

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 30 de enero de 2012
Eva Pérez Roncal 1B Data d'entrega: 31.1.12

Comentari de text: Tirant lo blanc.

2: “L’engany de la viuda reposada” (p.204-6: des de “Al matí següent…” fins a“…degollar”)

1.Identificació del fragment (obra a què pertany, autor i trets generals)

El fragment “L’engany de la viuda reposada”, pertany a la obra de Joanot Martorell (1413-1468) publicadal’any 1490 “Tirant lo Blanch”. És una novel·la cavalleresca, tot i que la considerem una novel·la històrica, social, militar, sentimental i psicològica a la vegada.

2.Resum (què hi passa: màxim 5 línies)i situació dins de l’obra (a quina part pertany, què passa immediatament abans i immediatament després; quines repercussions té en la història)

La Viuda Reposada enganya Tirant, perquè el cavallervegués a la princesa amb Lauseta, però en realitat, a qui Tirant està veient es a Plaerdemavida disfressada de l’hortolà divertint-se amb Carmesina. Finalment, La Viuda s’insinua a Tirant, però ellla rebutja, a causa del seu amor per la Princes, i Tirant acaba assassinant al home negre per culpa de la seva ira.

La situació en la que es dona aquest gran engany ve seguida per el matrimonisecret de Tirant i Carmesina, per això aquest descobriment es tan dur per a Tirant. Després d'aquest fet Tirant marxa sense parlar amb Carmesina, i Plaerdemavida va a buscar-lo per descobrir la raód’aquesta falta de comunicació amb la Princesa.
Aquest fragment de la novel·la te molta importància, perquè mort de La Viuda, la qual es suïcida per por de ser assassinada per Tirant, i el fet de quePlaerdemavida naufragi amb Tirant a Africà, perquè es trobava amb ell per demostrar la innocència de la princesa.

3.Estructura (parts que s’hi poden trobar i criteri –temàtic o formal- que es fa servir perestablir-les)

4.Tema (o temes, si cada part en té algun de diferent): idees, sentiments que l’autor vol transmetre: caracterització del personatges, ambientació, trets característics de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS