Tanto que contar...

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
1. Explicació del contingut general del llibre.


Aquest llibre conté històries on els protagonistes són xiquets del Tercer Món. Són històries escrites a partir de fets reials molt cruels, quepassen en qualsevol lloc del planeta i en qualsevol moment. L’escriptor ens apropa a elles mitjançant la seva mirada.


2. Resum i reflexió personal de cadascuna de les històries.


La nena deBogotà.

A Bogotà, un home que va amb el cotxe, es para a un semàfor i una xiqueta s’apropa i li demana diners. L’home li pregunta quina és la seua història i ella li la conta. Era molt dura. Ell lidona uns diners i ella li somriu.
Hem pareix molt trist que els xiquets tinguin que demanar almoina per a poder viure.

La nina de Zimbabwe.

Una xiqueta que juga amb la seva nina al bosc estàpreparant-se per a l’ablació. Mentalment, li la fa a la seua nina. Quant arriba el moment sa mare la crida. Ella té por perquè sap que li farà mal i es prepara amb l’esperança de no morir durant elprocés.
Pensi que ningú té dret a mutilar a ningú. Menys encara a xiquets que no es poden defendre.

Cançó dolça del Nil.

Selima és una xiqueta que va tots els dies al riu, que està a més de 4 horesdel seu poblat, a peu a per aigua. Per a fer més amenes les hores del viatge, s’inventa fantasies i somnia desperta.

Pensi que tots deuríem de tindre accés a l’aigua més fàcilment, per a quexiquets o xiquetes com Selima no tinguin que fer eixos treballs.

Camins de Guatemala.

Néstor és un xiquet que va perdre la cama a causa d’una mina mentre jugava per la muntanya. Es desperta moltcontent, ja que avui és el dia . Avui li ficaran una pròtesi, amb la qual podrà caminar i vol que li diguin si podrà jugar a futbol.
Hi ha que lluitar en contra de les mines anti-persones ja que moltscivils es queden mutilats perquè aquestes estan soterrades en qualsevol lloc, en països on hi ha hagut conflictes bèl•lics.

Catifes de l’Índia.

Un matrimoni fa un viatge a l’Índia i entren a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Uno de tantos ejercicios de conta finaciera
  • TREINTA Y TANTOS Y CONTANDO
  • Tant tant tant
  • Uno De Tantos
  • tanta
  • Uno De Tantos
  • Tantán
  • Tantan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS