Teatre D'Epidaure

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Art grec: Teatre d’Epidaure

El teatre d’Epidaure es una obra arquitectonica grega construida per l’arquitecte Policlet de Sició, mes conegut com el Jove a l’any 330aC. Es va dissenyar bassant-seen l’estil grec clàssic i està situat a Epidaure, al Peloponès (Grècia). La seva construcció es basava en una sèrie de càlculs matemàtics precisos. Tots tenien les mateixes parts i característiques.Segons Pausanias, escriptor grec, el teatre era cèlebre per la seva perfecció. Està situat al sud-est del santuari d'Asclepi, i era destinat a oferir representacions dramàtiques d'origendionisíac.
Com a elements de suport s'utilitzaven les vessants de la muntanya per la construcciò de la graderia. Degut a les grans dimensions de l'obra de Policlet, van haver de construir uns murs lateralsde contenció del terreny.
El teatre estava dividir en l'orquestra que era en forma circular amb uns 20,3m de diàmetre, es coneixia com el centre del teatre i l'espai destinat a l'altar i a lacolocacio del cor els quals cantaven i ballaven durant les representacions. La càvea o graderia, que envoltaba les dues terceres parts de l'orquestras i podia acollir fins a 15.000 espectadors. Elsemicercle que formava, estava dividit radialment per tretze escales que anaven a parar a l'orquestra. I les construccions escèniques com l'escena que tancava la part restant de l'edifici i que no s'haconservat, o el prosceni que era l'espai elevat o actuaven els actos i posseïa un teló rudimentari que a més de baixar, pujava.
La càvea es va construir sobre un pujol, aprofitant el pendent natural dela muntanya, tal com era típic en tots els teatres gracs. Es trobava a les afores de l'actual Epidaure i la seva integració amb el paisatge era perfecta ja que mostrava la relació art-naturo propia del'art clàssic grec.
Al seu interior es representaven obres de teatre en honor a Dionís (déu del vi i de la festa). La seva principal finalitat era religiosa, ja que a una altar situat al mig de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL Teatre d'Epidaure
  • Teatre D'Epidaure
  • Teatre D'Epidaure
  • Teatre d'epidaure
  • Teatre d'Epidaure
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS