Tenis

Páginas: 9 (2250 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
Educació Física
|
| TENIS |

| TENIS |

Terreny de joc
Mides

* El tennis es juga a una pista rectangular. Les seves mides exactes estan definides segons el sistema anglosaxó de mesures i varien segons si es juga individualment o per parelles. Per a partits individuals mesura 78 peus (23,77 metres) de llargada i 27 peus (8,23 metres) d'amplada. Per a partits de dobles,la llargada és la mateixa, encara que l'amplada és de 36 peus (10,97 metres), ja que se li adjunten dos carrils de 4,6 peus (1,37metres) als laterals.

* Una xarxa divideix la pista en dues meitats, separant cada oponent a un costat. L'alçada de la xarxa és de 3 peus i 6 polzades (1,07 metres), i al centre de la pista és de 3 peus (0,914 metres). A cada costat de la xarxa hi ha dos rectanglesidèntics anomenats quadres de servei que mesuren 21 peus (6,40 metres) de llarg i 13,5 peus (4,11 metres) d'ample, que serveixen per a determinar si un servei és vàlid o no.

Superfícies
A diferencia de la majoria d’esports, el tenis consta de diverses Superficies de joc en tornejos professionals.
Hi ha quatre tipus bàsics de superfície: gespa, terra batuda, pista dura i pista de moqueta.Cadascuna d'aquestes superfícies té característiques diferents, les quals condicionen el joc. El més important d'aquestes és la forma en què bota la pilota en cada una d'elles:
Les pistes anomenades lentes són aquelles en què la pilota té un bot més alt i més lent, el que porta a que tarda més temps en impactar al terra per segona vegada. Normalment els punts jugats sobre aquesta superfície són mésllargs que en les altres. Les pistes denominades ràpides són aquelles en què passa tot el contrari, bots més baixos i ràpids i, per tant, punts més ràpids.
* Gespa
És una de les més ràpides, té la principal característica en el bot de la pilota, que en lloc de rebotar, rellisca i surt més ràpida i de forma irregular per les diferències entre la gespa i el terra. És ideal per a grans servidors.Superfície típica anglesa, els dos campionats d’herba més importants també ho són: Queen’s Club i Wimbledon.

* Terra batuda
És la més lenta, la pilota bota i surt amb la mateixa velocitat. Es juga molt més des del fons de la pista, al haver-hi més temps per a preparar els llançaments. Tradicionalment els jugadors espanyols hi destaquen. És una superfície molt abundant: Roland Garros,Masters de Roma, Masters de Madrid...
* Pista dura
És una de les més equilibrades i regulars, el bot sempre és regular, més ràpid que a la terra batuda, però no tant com a la gespa. La velocitat depèn de la pintura emprada sobre la pista i de la composició d'aquesta. L’US Open, Masters d'Indian Wellsi l’Open d’Austràlia són alguns exemples de tornejos de pista dura.
* Pista de moqueta
Ésuna pista amb el paviment cobert d'una moqueta sintètica molt prima, fet que afavoreix el joc molt ràpid, amb característiques similars al ciment. Des del 2009 que és una superfície prohibida en tornejos ATP.

Utensilis
La raqueta
L’objecte més indispensable per a qualsevol tenista la seva raqueta està formada per cinc parts:


Mànec: part per on s’agafa la raqueta amb forma octogonal.Coll: part que uneix el mànec amb la part superior de la raqueta.
Cor de la raqueta: zona anterior a la de les cordes i posterior al coll. Té una forma triangular.

Marc: part del contorn que subjecta les cordes, també se la pot anomenar canya.

Cordes: zona d’impacte, cada jugador té el cordatge amb una tensió especifica al seu joc..

Les pilotes
Les pilotes de tenis són d’un colorgroc verdos fluorescent per facilitar-ne la visualització en tot tipus de pistes i superfícies. Estan recobertes d’una fibra que li donen un tacte rugós. S’utilitzen pilotes d’aire a pressió, que donen un bot estable.

Equipació
No acostuma ha haver normes de vestimenta, sempre i quan el jugador no vagi sense pantalons o samarreta. És per aquest motiu que cada jugador porta la vestimenta que li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Tenis
  • Tenis
  • tenis
  • El tenis
  • TENIS
  • Qué es el tenis
  • Tenis
  • Tenis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS