Teoria Cine-Ojo

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013
Dziga Vertov i la teoria Camera-Ull

Denis Abramovich més conegut com Dziga Vertov va ser una cineasta, guionista i muntador anvantguardista soviètic, era l'autor de varies obres experimentals querevolcionarien el gènere documental.
Vertov va començar éditant documentals, però, més tard va fer ''Kinonedelya'' el primer noticiari semanal soviètic.
El primer treble com a director va ser''The anniversary of a revolution'' (1919) i amb aquest, seguit de varios curts més, va poguer començar a montar troços de cinta sense tenir en compte la continuitat, el temps o la lògica per donar unefecte poètic que atrapès a l'espectador.
Vertov es va juntar amb la seva futura esposa Elisaveta Svilova i amb ella i altres joves cineastes van fer el grup Kinokis (significa cinema-ull).
ElsKinokis refusaven totalment l'esquema tradicional del cinema, els seus actors, la confecció de guions, els decorats, la il·luminació i el treball en estudi. Vertov proclamava la supremàcia de la càmera persobre l'ull humà ja que per ell la camèra podia captar les coses com realment eren, sense els pensaments o creencies de la persona.
Per Vetrov, la Kino-Eye (Cinema-Ull) era une eina comunista ambla que es buscava desxifrar el món. Tot i que ell buscava transmetre la veritat, els seus documentals mostraven la seva visió poètica de la realitat soviètica, visió que va mantendre tota la seva vida.Vetrov va ser molt criticat per els seus extranys plans de càmera, la forma com editava i els seus experiments visuals, per sort per ell, el seu primer llargmetratje com a director del Kinokistitual ''Kino-Eye, Life Caught Unawares'' (1924) va rebre premis i va poguer fer dos llargmetratjes més.
Les autoritats també es cansaven dels experiments del director, i es per això que van refusarapoyar el projecte més gran del director (The Man With a Movie Camera'' (1929). Per filmar-lo va tinguer que anar a l'estudi VUFKU situat a Ucrania, el compromis adquirit amb l'estudi i els principis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cine Ojo
  • teoria del cine
  • TEORIA DEL CINE
  • cine y teoria
  • TEORIAS DE CINE
  • Cine ojo
  • El Cine Ojo
  • Teoria del cine mudo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS