Teoria de la relativitat, Albert Einstein

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
Albert Einstein (nascut el 1879 i mort el 1955) va esdevenir el científic més conegut i la persona més important del segle XX. Tothom el reconeix pel seu famós perfil més científic teòric que el caracteritza. Pero ell com a persona és una figura ambigüa, la qual cosa es pot veure a una vella portada del New York Times, en la qual es pot definir l'expresió d'Einstein tant indiferent compreocupada.

La figura d'Einstein va ser i és tant famosa arreu del món, que se'l va utilitzar en moltes varietats d'anuncis diferents. En un exemple d'anunci podem veure que se'ns presenta com un personatge científic tancat als càlculs, tot el contrari del que era. Precisament li agradava fer de divulgador científic. També l'anunci ens diu que Einstein va tenir temps de demostrar la Teoria de laRelativitat però no va tenir temps d'explicar-la. Mentida, si que va poder. De fet per explicar-la d'una manera que tothom pogués entendre-la va escriure el llibre del tema principal de la conferència: La teoria de la relativitat a l'abast de tothom. Un llibre de divulgació científica.

A Einstein se'l pot definir com a un revolucionari científic. El mite d'Einstein sempre ha sigut el del malestudiant. Aquest mite és fals. O com a mínim podem afirmar que no és del tot cert. Es veritat que no era el millor de la classe ni molt menys, i que tampoc va aconseguir un doctorat ni feina a la universitat, però va estudiar Enginyeria Física a la Unversitat Politècnica de Zúrich, una universitat molt prestigiosa en aquella època en l'àmbit científic.

El 1902 Einstein acaba els seus estudis de Físicai no accepten la seva tesi per a començar un doctorat, i per tant es posa a buscar feina. Passa a ser examinador de patents, treballant sis dies a la setmana revisant projectes de físics i enginyers. Això li és molt profitós pel fet que li dona una visió més amplia d'aquell món i l'influeix en moltes noves idees revolucionàries. S'instala a Berna en un apartament una mica precari, petit i moltmodest. El 1905 publica tres artícles científics sobre el que ell ha estat estudiat pel seu comte, cada un dels quals podria haver merescut un premi nobel, entre ells un sobre la relativitat, tot i que només per un d'ells n'obtindrà el nobel: per l'article sobre efecte fotoelèctric, una teoria en la que Einstein deia que la llum podia arrancar electrons de la matèria.

L'actitud revolucionàriad'Einstein davant la ciència es pot explicar per dos causes. Una és el fet de que treballés d'examinador de patents, el que li permetia veure algunes de les innovacions més espectaculars i algunes de les idees més revolucionaries de la època. L'altra causa és el fet que va viure durant l'inici del segle XX, un món revolucionari dominat per l'electricitat i les innovacions, i això comportava diversesexposicions, entre elles la expo de Paris del 1900. Per tant podem dir que Einstein és un producte d'aquest món revolucionari.

Ell és mundialment famós per la seva teoria de la relativitat, però que és la relativitat? És un tema que encara que no ho sembli ens envolta a tots i tots en sabem una mica. De fet, si fem una mica de repàs en la història, és un tema que ha preocupat a molts científicso filòsofs. Fa molts anys es creia que la terra era el centre de l'univers i que no es movia, quan tots sabem que no és així. La persona que es considera que va ser la primera en qüestionar aquesta creença va ser Coperni, que deia que era el sol el centre de l'univers i no la terra, però no hi va trobar cap explicació concloent. Tots sabem que la terra es mou respecte a si mateixa i al voltantdel sol, però si fem uns petits càlcculs ràpids, veiem que la terra s'arriba a moure a un 18700 km/h, en canvi nosaltres no notem res. Aquest fet va inquietar molt els Copernics durant molt de temps. De fet, el primer en explicar aquesta inconcloència va ser Galileu, mitjançant un exemple amb dos vaixells aplicable a dos trens en un túnel fosc. Deia que amb dos trens parats en un túnel fosc, si un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Albert Einstein y teoría de la Relatividad
  • Albert einstein y teoria de la relatividad
  • TEORÍA DE LA RELATIVIDAD ALBERT EINSTEIN
  • Teoria Albert Einstein
  • La Teoría De La Relatividad Según Albert Einstein
  • La teoria de la relativiada b(albert einstein)
  • Teoria De La Relatividad Especial De Albert Einstein
  • Teoria De La Relatividad Especial De Albert Einstein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS