TEORIA DE MILL

Páginas: 3 (559 palabras) Publicado: 10 de junio de 2015
MILL

Mill (1806-1873) és considerat l’últim representant de l’escola d’economia clàssica. Pel que fa l’ètica, va seguir amb la tradició empírica anglesa d’observar els actes dels homes (com va ferHume o Bentham, el qual va influir molt sobre Mill). Les seves dues obres més importants, L’Utilitarisme i Sobre la llibertat són les principals aportacions en filosofía de Mill.

Pel que fa aL’Utilitarisme, Mill fa una observació del comportament de les persones i arriba a la conclusió que els homes fan accions bones per aconseguir plaer i aconseguir la felicitat, que al cap i a la fi, segonsMill, és el que tothom busca. Inclús si busques la vritud, estas trobant un camí per aconseguir la felicitat.
Mill dirà que aquestes accions bones són les accions utils. Les accions utils són les queens porten a la felicitat.

Les ètiques utilitaristes centren la seva atenció i preocupació en aconseguir la felicitat col·lectiva. El pare de l’Utilitarisme, Bentham, va elabora una regla,l’Utilitarisme dels actes, on exposava que les accions humanes es medien per les seves conseqüències, fent que aquesta dos la relga de l’ètica utilitarista. Tot i que Bentham va influir molt sobre Mill, aquestúltim va reelaborar la seva regla crean l’Utilitarisme dels actes, una regla universal on havia de quedar sotmes el principi moral d’utilitat.

Aquesta regla universal buscaba “la major felicitat pelmàxim nombre de persones”. Per començar, Mill va fer una divisió dels plaers qualitativament (no tots els plaers són iguals), per una banda hi ha els plaers sensuals, els corporis i efimers, inferiors(Ex: menjar); per l’altra, els plaers intel·lectuals, els que estimulen la ment, la imaginació i els sentiments, són superiors. Creu doncs que la felicitat es basa en l’autodomini personal (capaçitatde créixer i conèixer), i que per tenir una felicitat digne, els plaers intel·lectuals sempre han d’estar per damunt dels sensuals.

Un altre aspecto dins de la regla universal, seria la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEORIA DE MODIGLIANI MILLER
  • Teorias de Jean Miller
  • Experimento de miller-teoria de oparin
  • Teoria psicoanalitica de dollar y miller
  • LA TEORIA DE STANLEY MILLER
  • Teoría acidofila de miller y de proteolisis y quelación
  • Teorias miller
  • Dollard y miller teorias de la personalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS