teoria nietzsche

Páginas: 2 (496 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2014
Comentari de l’article “Sangre en la Barcelona de hace un siglo”
La Vanguardia, 7 de novembre de 1993

1. Describiu el tipus de font i de què tracta
L’article que aparegué a la Vanguardia eldiumenge 7 de novembre de l’any 1993 resulta ser una font textual històrica i a més a més és secundària ja que constitueix una forma amena de conèixer el passat i, al mateix temps, ha estat elaboradaamb posterioritat al període o època de la qual se’n parla a l’article.
Tracta dels fets que van succeir el 7 de novembre de 1893 a Barcelona. Aquesta nit es va produir un atemptat de caràcteranarquista al Liceu de Barcelona. Justament aquella nit era la inauguració de la temporada teatral i a causa d’això, el teatre estava ple d’espectadors. En el moment del segon acte, des del cinquè piscaigué una bomba al centre del Liceu causant algunes morts i també molts ferits. Després d’una investigació es desemmascarà l’autor d’aquell atemptat qui resultà ser Santiago Salvador Franch, unpartidari de l’anarquisme. Quan va ser atrapat, va anar directe a judici i allà ell mateix va confessar que la finalitat d’aquell atemptat no era la de ser una matança sinó la de destruir la societat burgesa(la qual anava en contra de la seva ideologia, l’anarquisme) amb el desig de sembrar la por i el terror entre aquesta societat per tal de poder implantar el comunisme anàrquic.

2. Digueu quin ésel context històric a partir de les dades que proporciona la font
L’any del qual ens parla la font és el 1893 i aquest any es troba dins el període de la Restauració borbònica. Durant aquesta èpocas’instaura una espècie de falsa democràcia basada en l’alternança de poder d’ entre el partit conservador i el partit liberal. A més a més durant aquests temps hi són presents elements com elfalsejament d’eleccions i la divisió de classes socials segons la renda personal.
Al 1893, el govern es trobava en mans de la regència de Maria Cristina amb una monarquia molt poderosa. És llavors quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria De Nietzsche
  • Teoría Nietzsche
  • Nietzsche Y Sus Teorias
  • nietzsche teorias
  • Teoria de nietzsche contra la de platón por Juan Ramón Tirado
  • Nietzsche Y La Teoría De Género
  • Friedrich Nietzsche su teoria
  • Teoría Dionisiaca De Friedrich Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS