Teoría De La Imagen

Páginas: 12 (2763 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
4 .LA IMATGE, MECANISME DE LECTURA I ANALISIS

4.1 Senyaletica(iconografia informativa, pero no vol vendre res.)

-Es pot definir com la ciencia que estudia la composicio visual en relació amb el comportament habitual
dels homes. Es la tecnica que organitza i regula aquestes relacions. simplifica lo habitual o les normes
que vols que segueixi l’home, ens esta dient com s’ha de fer, pertantla senyaletica informa.
La senyaletica ha de ser facil d’entendre i s’ha de simplificar al màxim.
La senyaletica no ha d’intentar persuadir i convencer. Neix de la necessitat d’informar sobre unas normes socials,
per tal d’orientar la conducta de les persones. Es un sistema que estableix normes, senyals visuals i
es espaial sincorpora en l’entorn.

-Tipus de Senyals Visuals:Iconiques(dibuix molt simple)
Linguístiques(son les escrites(exit))
Cromatiques(colors)

4.2.Tecniques compositives

-Les tecniques compositives estableixen al dissenyador una amplia paleta per al dissenyador i ajuden a reorganitzer la informació i tots els elements compositius que apareixen en un disseny.
-Totes les tecniques compositives tenen el seu antonim.

- Equilibri/ inestabilitat:L’equilibri ens proporciona un centre de gravetat en el disseny i aixo fa que la imatge transmeti fidelitat i firmesa, la inestabilitat és la absencia d’equilibri i dona lloc a formulacions visuals provocadores i inquietants.

- Simetria/ asimetria: La imatge simetrica és aquella que en cada costat d’una linea central hi apareixen els mateixos elements, en canvi la asimetria els elements són diferents.- Regularitat/ irregularitat: La regularitat ens dona uniformitat, ens dona repetició de la ment, la irregularitat eleva el que és inesperat, insolit, aparentment sense un pla desxifrable.

- Simplicitat/ complexitat: La simplicitat es basa en el ordre és directe i lliure de complicacions, la complexitat implica molts elements i mal colocats amb un proces difícil d’organització.

-Unitat/fragmentació: La unitat és un equilibri d’elements que formen un tot i aquest tot es percep visualment formant un objecte únic, la fragmentació és la descomposició dels elements en peces separades i que conserven entre si el seu caràcter individual.

- Economia/ Profusió: L’economia és la presencia d’unitats mínimes, acostuma associar-se am la puresa, en canvi la profusió és una técnica carregadaen la que hi intervenen molts detalls, antigament sassociava al poder i la riquesa.

-Reticencia/ Exageració: Raticencia persegueix un resposta ràpida o màxima amb els mínims elements, busca la icona, la senyaletica, per contrari la exageració és extrabagan i amplia la seva expressió amplificant la veritat.

-Predictivilitat/ Espontanietat: La predictivilitat sucgereix un ordre lógic, un placonvencional, un missatge que l’espectador enten perfectament relacionant varies formes, la espontanietat es caracteritza per la falta aparent d’un plà, és un técnica impulsiva, emotiva i desbordant.

-Activitat/ Passivitat: L’activitat reflecteix el moviment mitjançant la repetició o la representació gràfica mobil, es basa en les l’inies verticals i diagonals, la passivitat és la força immovil,és l’afecte de repòs, es basa en les tinies horitvontals.

- Sutilesa/ Audacia: La sutilesa és una composició afinada que fuig de la obietat, és delicada i refinada, a audacia és atrevida, transmet seguretat i té un proposit cla i directe.

-Neutralitat/ Accent: Neutralitat és el marc menys provocador, no hi ha res que destaqui per sobre, mentre l’accent consisteix en remarcar alguna cosa persobre d’un fons uniforme je sigui el color, la proporció,el tamany...

-Transparencia/ Opacitat: La transparencia implica un detall visual a traves del cual es possible veure el que hi ha al darrera, la opacitat és el bloqueig i la ocultació d’elements visuals, en aquesta técnica interve la intuició i la imaginació.

- Querencia/ Variació: La querencia és uniforme i constant, ens dona la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoría De La Imagen
  • TEORIA DE LA IMAGEN
  • Teoria De La Imagen
  • Teoria de la imagen
  • Teoría de la Imagen
  • teoria de la imagen
  • teoria de la imagen
  • Teoria de la imagen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS