Terapia Génica

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
Terapia Génica


Un concepte molt important del que radiquen alguns aspectes de la seguretat de la teràpia gènica és el de la barrera Weismann . Es refereix al fet que la informació hereditàrianomés va de cèl · lules germinals a cèl · lules somàtiques , i no a l'inrevés .
La teràpia gènica en cèl · lules germinals és molt més controvertida que en cèl · lules somàtiques , però tot i així, sila barrera Weismann fora permeable a algun intercanvi d'informació , com alguns autors assenyalen , fins i tot la teràpia en cèl · lules somàtiques podria tenir problemes ètics i de seguretat queabans no haurien estat considerats .
La naturalesa de la pròpia teràpia gènica i els seus vectors , implica que en moltes ocasions els pacients han de repetir la teràpia de tant en tant perquè aquesta noés estable i la seva expressió és temporal .
La resposta immune de l' organisme davant un agent estrany com un virus o una seqüència d'ADN exògena . A més , aquesta resposta es reforça en lessuccessives aplicacions d'un mateix agent .
Problemes relacionats els vectors virals . Podrien contaminar tant per substàncies químiques com per virus amb capacitat de generar la malaltia . Impliquen tambériscos de resposta immune
Trastorns multigènics : representen un repte molt gran per a aquest tipus de teràpia , ja que es tracta de malalties l'origen rau en mutacions en diversos gens , i aplicarel tractament es trobaria amb les dificultats clàssiques de la teràpia multiplicades pel nombre de gens a tractar .
Possibilitat d'induir un tumor per mutagènesi . Això pot passar si l'ADN s'integraper exemple en un gen supressor tumoral . S'ha donat aquest cas en els assajos clínics per SCID lligada al cromosoma X , en els quals 3 de 20 pacients van desenvolupar leucèmia .[http://blogs.ua.es/genetica/2008/04/28/terapia-genica/]

El principal problema de la terapia génica es que manejar el material hereditario de las personas es siempre arriesgado, ya que podríamos generar más...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terapia genica
  • Terapia Génica
  • Terapia génica
  • Terapias Genicas
  • terapia genica
  • terapia génica
  • La Terapia Génica
  • Terapia Génica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS