terra cmc com és ?

Páginas: 11 (2675 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2014

1. A la comunitat on vius, quins riscos hi ha? I al teu poble o ciutat?

No hi acostuma a haver-hi riscos ni d’inundacions ni de focus sísmics en la meva comunitat.
Si que hi ha bastantes precipitacions però és per l’època de l’any, però no hi ha inundacions ni focus sísmics.

2.Fixa’t en la fotografia de satèl·lit (a l’esquerra) i en el mapa d’intensitat de precipitació (a la dreta). Iel màxim de pluviositat (en vermell). Quin dels dos països (Haití o la República Dominicana) te mes riscos d’inundació?

Té més riscos d’inundacions la República Dominicana ja que primerament té més vegetació i això vol dir que hi ha pluges constants i segona perquè a hi ha 3 punts on hi ha el màxim de pluviositat essent un potencial candidat a ser inundat. També ens dóna pistes a lafotografia de satèl·lit on ens diu que a Haití no hi ha vegetació i per tant, no hi plou suficientment.
3.Les dades fan posar la pell de gallina. Zones molt habitades pròximes a les vores de placa impliquen un gran risc de catàstrofe. Però son aquests els únics factors?

a)Si ens fixem en les dades de magnitud, penses que el nombre de víctimes depèn exclusivament de la magnitud del desastre? Quinsaltres factors veus que hi influeixen?
No, depèn d’altres factors com ara la situació de la catàstrofe, si és o no a prop d’una zona poblada. També podria ser que la població estigués amb edificis preparats especialment per moviments sísmics i això reduís el nombre de víctimes sense modificar, clarament, les destrosses materials.

4.Treu-ne conclusions:
a) Després de tota la informació i lesactivitats anteriors, penses que perquè un risc natural desencadeni un gran desastre cal un únic facto o uns quants? Posa’n algun exemple

Perquè hi hagi una gran catàstrofe amb greus conseqüències ha de ser el conjunt de molts factors, no només d’un sol. Un exemple seria el terratrèmol i tsunami que hi va haver a Sumatra al golf de Bengala on hi va haver moltes víctimes perquè era una zona moltpoblada ja que afecta a molts països i va ser d’una gran magnitud, de 8.9, creant unes destrosses materials de poca quantitat en relació a d’altres.

5. Explica per què els tsunamis poden resultar tan destructius.
Els tsunamis poden resultar destructius ja que les seves onades arriben velocitats fins a 800 km/h, al tenir una longitud d’ona quilomètrica mou una gran quantitat d’aigua, parlemd’ones de 10 i 15 metres d’altura, que penetren uns quants quilòmetres de terra endins en costes baixes i provoquen grans desastres.
6. Quin fenomen natural causa més victims anualment ? Quin és més fàcil de predir i d’evitar?


Més víctimes
Predictible
Evitable
Volcans

X

Terratrèmols i tsunamis
X


Indundacions


X

8.Com que no has autoritzat la construcció d’apartaments al’empresa “A-Sac”, l’empresa associada “Juga-en-verd” decideix ubicar-hi un camp de golf, prequè una inundació esporàdica cada molts anys no hi trindra una incidència greu. El projecte, com que el clima és sec, proposen la construcció de pous per regar el camp.

Ho autoritzaries o trobaries un altre impacte per rebutjar aquesta proposta?

Ho autoritzo, perquè quan comenci a ploure, aquests pous jainstal·lats s’ompliran i, per tant, s’evitarien inundacions greus. Com que plou cada molts anys, també evitaríem que el camp s’assequés, ja que quan es necessiti aigua per regar el camp, aprofitaríem la que hi ha als pous.

9. Quins elements han desaparegut de la segona xarxa tròfica respecte de la primera?

Amb quins altres elements de la xarxa tròfica estaven relacionats ?

Explica’n ladesaparició.

-Han desaparegut les diferents espècies d’animals, els arbres, el bosc per un camp de conreu.
-La desaparició és a causa de que la humanitat ha passat de ser depredadora a ser productiva. L’ésser humà va modificar el seu regim, mentre les plantes i animals silvestres canviaven algunes de les seves característiques que afavorien la seva reproducció.

10.Per què amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cmc: El Nostre Planeta Terra
  • COMO FUNCIONA A TERRA
  • La Terra Com Sistema Dinamic
  • A Terra como sistema
  • los terros
  • terros
  • terra
  • terre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS