Terratrèmol Kobe

Páginas: 4 (834 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013

TERRATRÈMOL DE KOBE, 1995

El gran terratrèmol de Hanshin, més conegut com al terratrèmol de Kobe, va ser un dels sismes que més danys ha causat el Japó. Aquest és un dels països amb majoractivitat sísmica i volcànica del món, ja que es troba situat en el límit de varies plaques tectòniques.
Va ocórrer el 17 de gener de 1995 a la ciutat japonesa de Kobe, localitzada en la illa de Honshu,en la regió Kansai. El moviment sísmic va tindre una magnitud local de 6,3 amb una duració total de 20 segons, el focus del qual fou de 16 km per baix de l’epicentre en l’extrem nord de l’illa d’Awajia 20 km de distància de la ciutat de Kobe. Van ocórrer rèpliques en una zona de 40 km d’extensió, des del nord de l’Illa Awaji fins l’extrem occidental d’Osaka. Les principals plaques involucrades enl’accident sísmic van ser la Filipina, l’Eurasiàtica i la Pacífica. Aquesta zona està atravesada per la falla del pacífic, que té una extensió d’entre 30 i 50 km. Es tracta d’un extrem convergent onla placa filipina es subdueix baix l’Eurasiàtica. És un punt d’unió de tres plaques en les que hi ha tres zones de subducció.
La regió de Hanshin és la segona en concentració d’activitat econòmica ila segona més poblada del Japó amb més de 12 milions d’habitants, per baix de la Regió Metropolitana de Tokyo. La ciutat de Kobe, amb mig milió d’habitants, és la sexta en dimensió del país. Siguentuna ciutat de fundació relativament recent, tingué un gran creixement després del 1923, a causa d’un gran terratrèmol que va destruir la ciutat de Tokyo. Des del terratrèmol de Keicho-Fushimi de 1596,la poca activat sísmica registrada en la zona, va fer que Kobe es considerara una ciutat segura en quant a sismes. Però aquesta consideració va canviar amb el sisme de 1995, quant el terratrèmolsaquejà gran part de la ciutat amb enormes conseqüències. Encara que el diàmetre del cataclisme fou reduït, les conseqüències econòmiques, demogràfiques i estructurals foren de gran magnitud, ja que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terratremol
  • KOBIDO
  • Terratremol de haiti
  • Terratrèmol Lorca
  • terratrèmol japó
  • Metodo Kobe
  • kobe bryant
  • ensayo koben

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS