TertuliaSPinolCAT

Páginas: 4 (900 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2015
Resum de les opinions del Grup de Lectura a la trobada del 15 de setembre de 2008 sobre PANDORA AL CONGO d’Albert Sánchez Piñol:

La novel·la d’Albert Sánchez Piñol va provocar sensacionscontraposades entre els nostres lectors. Podríem dir que va ser ben o molt ben acollida pels amants de la literatura fantàstica i pels directament vinculats al negoci editorial (per allò de l’èxit indiscutibled’aquest escriptor), però l’obra no va agradar tant als membres del Grup més inclinats cap a la novel·la social o realista.

Es van buscar i trobar coincidències amb l’obra anterior de Sánchez Piñol,La pell freda, i potser la més destacada va ser la relació amorosa d’un humà amb una criatura que, sense arribar a ser un monstre arquetípic, té notables diferències físiques amb una persona. Veuremsi aquesta coincidència també es produeix en la tercera obra de la trilogia promesa per l’autor, la dedicada a l’aire.

Tornant, però, a la terra, més exactament, sota terra, que és on es desenvolupabona part de la “Pandora”, es va opinar que l’obra presenta alts i baixos bastant detectables en el sentit que té trossos d’una brillantor innegable al costat de fragments on el to literari decauperceptiblement. L’autor barreja, cal reconèixer que amb habilitat, el drama intens del relat de Marcus Garvey, l’acusat de l’assassinat dels germans Craver, amb un humor tot sovint estrafolari en lanarració corresponent a la vida del seu biògraf, Tommy Thomson, i aquesta dualitat de sensacions tan oposades pot descol·locar més d’un lector, però alhora també pot agradar a d’altres més àvids decontrastos forts. La ironia, sempre forta en les obres de Sánchez Piñol, és ben present a la “Pandora” i es va considerar un dels elements positius de l’obra.

Va valorar-se molt positivament l’estructura dela novel·la, tot un divertiment de Sánchez Piñol molt ben treballat amb patró de nines russes, d’històries dintre d’històries, però es va considerar excessiva la llargada del terç central de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS