Text de Frenologia

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
INTRODUCCIÓ
Dins de la història de la psicologia trobem la frenologia, teoria que ha sigut molt controvertida i criticada durant molt de temps però que ha tingut un gran pes per teories i estudisposteriors.
Aquesta teoria apareix a principis del S. XIX de la mà de Franz Joseph Gall arran dels nous estudis sobre el SN que es produeixen a causda de la gran revolució científica que es vaproduir uns anys enrere i que va provocar un canvi en la visió i la mentalitat d'aleshores (es descobreix que els successos psíquics són produïts de manera natural pel SN). A més, també apareix com aconseqüència d'alguns autors anteriors, principalment filòsofs, que van intentar donar explicacions al funcionament de la ment però sense ser objectives ni empíriques. La frenologia va aconseguir moltapopularitat a principis dels S. XIX i és en aquest temps on, degut als diferents avenços, la psicologia comença a desvincular-se de la filosofia.
Franz Joseph Gall (1758-1828), nascut aTiefenbronn, va ser fisiòleg i neuroanatomista. Va començar els estudis de medicina a la Universitat d'Estrasburg (França) el 1777 i va rebre el doctorat a Viena el 1785. A principis del S. XIX comença atreballar amb el seu ajudant i successor, Johann Spurzheim, amb el que treballarà durant un temps. A finals del S. XVIII comença a desenvolupar els principis bàsics de la frenologia, amb la qual preteniadeterminar el caràcter, la personalitat i fins i tot la capacitat mental dels individus segons el relleu i la forma cranial (cavitats i protuberàncies). Anys més tard, el 1805, va deixar Viena(conjuntament amb Spurzheim) per viatjar arreu d'Europa per divulgar i desenvolupar les seves teories, instal•lant-se finalment el 1807 a París on romandrà fins a la seva mort.
Va publicar a París elprimer i el segon dels quatre volums de la seva obra principal en francès anomenada: “Anatomie et physiologie du système nerveux en général, et du cerveau en particulier, avec des observations sur la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario texto frenología UB
  • Frenologia
  • Frenología
  • Frenología
  • Frenologia
  • frenologia
  • frenologia
  • Frenologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS