Tinciones hematologicas (Catalan)

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Tema 4: Tincions hematologiques
4.1 concepte
Les tincions hematològiques són un conjunt de processos que tenen com a finalitat la coloració de les estructures que componen les cèl·lulessanguinies. Això té per objectiu augmentar el contrast entre aquestes estructures i el medi que les envolta i permet per tant que les cèl·lules siguin visualitzades al microscopi amb més facilitat.
4.2 Tipusde tincions
Les tincions hematològiques poden classificar-se seguint diferents criteris:
1. Tenint en compte el nivell de vitalitat de les cèl·lules que es volen tenyir, es divideixen en tincionsvitals i no vitals.
2. Tenint en compte la freqüencia en que es fan servir per fer diagnostigs hematològics, es divideixen en tincions habituals i tincions especials.
4.2.1 Tincions vitals i No vitals- Les tincions vitals i supravitals són aquelles que es fan sobre cèl·lules que estan vives. Els colorants vitals són:
-Blau de metilè
-Verd jano
-Sals de tetrazoli
- Les tincions No vitals esrealitzen sobre les cèl·lules mortes.
La coloració sobre les cèl·lules mortes necessita un procès previ de fixació, que té per objectiu conservar inalterada l'estructura de les cèl·lules i adherir-lesfermament a la superfície del porta. La fixació pot fer-se amb escalfor, però normalment es fa amb ethanol o methanol.
4.2.2 Tincions habituals i especials
Tincions habituals
- Les tincionshabituals es fan generalment amb colorants derivats de l'anilina. Aquests colorant s'agrupen en tres grups:
a) Colorants acids: Tenen una afinitat especial per les estructures alcalines o bàsiques de lescèl·lules. Com per exemple l'hemoglobina. El més important és la eosina.
b) Colorants basics: Tenen una afinitat especial per les estructures àcides, com per exemple els àcids nucleics. Un d'ells és elblau de metilé.
c) Colorants neutres: Són els que no tenen afinitat per les estructures àcides ni per les bàsiques. Exemple: Negre Sudan III (Sobretot utilitzat en greixos).

També hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hematologico
  • hematologo
  • Hematolog A
  • tinciones
  • Tincion
  • Tincion
  • Tincion
  • tinciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS