Tipologia textual

Páginas: 5 (1192 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
Tipologia textual
Digues a quina tipologia textual pertanyen els següents fragments i justifica-ho.

1. Obres a la Vall d'Hebron per evitar apagades com la de fa un any

El sistema de distribució elèctrica es canviarà per un de més segur
El Departament de Salut ha donat llum verd a la substitució del sistema de subministrament elèctric de la Vall d'Hebron i a la construcció d'una novacentral per evitar avaries com les que es van derivar de l'incendi que va afectar el complex fa poc més d'un any. L'obra té assignat un pressupost de 14 milions i podria estar enllestida d'aquí a un any.

2. L’ajuntament de Barcelona s'ha gastat molts diners dels contribuents per posar un asfalt especial en alguns carrers de la ciutat per disminuir la contaminació acústica.
Em sembla molt bé, però¿perquè el consistori no es pren tan seriosament el soroll que fan les motos?
Sembla com si aquests vehicles tinguessin una butlla per poder circular sense respectar el codis ni persones, i a més a més, per fer tan soroll com vulguin. Es una vergonya que mentre es gasten els diners en esmorteir el soroll dels autobusos, trens i els cotxes, cada vegada les motos fan mes soroll. Fa de mal pensar.Crec que lo millor seria retirar-les de la circulació i no deixar-los sortir fins que no acomplissin els requisits de la llei. Aquesta seria una bona solució per acabar amb el problema que molesta la majoria del ciutadans


3. AVET DE NADAL
Ingredients:
200 gr. de farina
Una cullerada de Nescafé
200 gr. de sucre
Quatre cullerades de sucre
6 ous grossos
½ l. de nata líquida
1sobre de llevat
Un pot petit de melmelada
ratlladura de llimona
75 gr. d'ametlla laminada
200 gr. xocolata fondant
50 gr. de coco ratllat.

Recepta:
1r. Tallem paper semi-vegetal a la mida del fons del motlle.
2n. Passem una mica de margarina pel fons del motlle, col·loquem el paper i n'hi tornem a passar per sobre i pels costats del motlle.
3r. Posem aigua en una cassola al foc iquan està ben calenta la traiem i hi col·loquem a sobre un recipient on hi farem la pasta. Tirem els ous i el sucre al recipient i ho batem fins que s’espesseixi.
4t. Passem la farina i el llevat per un sedàs i ho anem afegint de mica en mica a la pasta anterior, també hi tirarem la ratlladura de llimona i ja ho podrem abocar al motlle.
5è. Encenem el forn i, quan agafi la temperatura de 180ª hicol·locarem el motlle durant 30 minuts.
.. A part desfem el Nescafé amb aigua calenta i després hi desfem 2 cullerades de sucre.
.. Desfem la xocolata amb la nata líquida i després hi afegim les 2 cullerades restants de sucre.
Tallem el pa de pessic en dues parts, les pintem amb el Nescafé dissolt, hi afegim una capa de melmelada i una capa de xocolata, tapem hi fem la mateixa operació enl'altre part. Ho tapem tot ho pintem amb Nescafé o un almívar lleuger hi tirem per sobre la resta de xocolata.
Ho adornem amb ametlla laminada i coco.





4. Escorpió: Posa't al dia!
La teva aterrada a les classes de nou ha estat una mica pausada. Espavila't, has d'anar avançant a marxes forçades per tal d'adaptar-te al nivell del nou curs. Però confia en tu mateix: ho aconseguiràs!
Ambientideal!
Que vols sortir dissabte fins a les tantes? Cap problema. Els teus pares estaran més permissius que mai, i és que a casa es respira un bon ambient que fa que tothom estigui de més bon humor. Aprofita-ho!
Fiblada autèntica!
Ai, escorpió! Em sembla que t'has enamorat... I la veritat és que ha estat una fiblada de les que deixen marca, eh? S'han despertat en tu nous sentiments que noconeixies, i estàs una mica als núvols. Felicitats!


5. Estamariu
EL MUNICIPI
El terme municipal d'Estamariu, situat al nord-est de la comarca, s'estén des de la riba dreta del Segre fins a les serres d'Arcavell i de Benat i des de gairebé el barranc de l'Óssa, a ponent, fins al roc del Beneïdor, on llinda amb el terme de Pont de Bar. Travessen el terme el riu de Bescaran i els torrents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tipología textual
  • Tipologias Textuales
  • Tipologias textuales
  • tipología textual
  • tipologia textual
  • Tipologia Textual
  • Tipología textual
  • TIPOLOGIA TEXTUAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS