Tipus De Vestits A Roma

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2015
Tipus de vestits a Roma:
-Els Teixits més utilitzats eren la llana a l'hivern i el lli a l'estiu, i també una barreja de lli i cotó.
-La Llana la filaven a casa les dones, especialment esclaves,però també es podia confeccionar en els tallers.
-Altres Materials utilitzats eren la seda, teixit més car importat d'orient i les pells d'animals, que en principi eren pròpies de pastors i llauradors,però que en època imperial romana es van convertir en objectes de luxe.
-Els Esclaus i plebeus empraven robes de color terrós i fosc: els homes i dones lliures acomodats portaven vestits de colors clarso vius.
-La Major part dels tints era d'origen vegetal, i alguns colors resultaven especialment cars, com la porpra, extreta d'un gasteròpode anomenat "múrex" exportat de l'Índia.
-El Treball de lesfullonicae, comerços dedicats a rentar i tintar teixits, era molt desagradable: les olors d'orina (emprada per desengreixar llana i per fixar els tints, gràcies al seu contingut amoníac) i del sofre(utilitzat per blanquejar els teixits) resultaven difícils de suportar.

Ropa interior
A diferència dels grecs, els romans portaven roba interior, feta generalment de lli.
-Subgligar o subligaculu:Eren com uns calçotets utilitzats en temps antics, però que en l'època clàssica els utilitzaven els obrers
-Subucula: Era com una túnica interior amb la qual els romans fins i tot dormien.
-FasciaPectoralis: Sostenidor
Ropa exterior
Túnica: Vestit normalment fet de llana format per dues peces de tela cosides juntes i cenyit per un cinturó. Els homes portaven la túnica fins als genolls per la partfrontal i més llarga per darrere. Les dones portaven la túnica fins als talons. L'ornament més usual de la túnica era la banda de porpra, el clavus, que també indicava la classe social de qui laportava, i una túnica molt especial era la palmata que lluïen els generals triomfadors de les desfilades. Les túniques no van tenir mànigues fins més tard.
Toga: Era el vestit oficial romà, no podien ni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la salmonella tipus
  • Tipus de text
  • Tipus de Registres
  • tipus de societats
  • Tipus De Música
  • Tipus De Motivacio
  • Tipus de núvols
  • Tipus de fotometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS