Tirant lo blanc 4 part

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 14 de enero de 2011
TIRANT LO BLANC (JOANOT MARTORELL)
QUARTA PART

El rei de Sicília rep una carta de l’emperador de Constantinoble. En aquesta carta li explica el conflicte amb els turcs que han envaït l’imperi, idemana ajuda a Tirant, de qui ha escoltat molt bones paraules. Aquest es nomenat capità, i marxa a ajudar a Constantinoble, on és rebut amb molts honors.
Quan arriba, la mort del fill de l’Emperadorté a tota la cort entristida i de dol, i la major part de les donzelles i princeses estan es una habitació tancada, a les fosques i en silenci, vetllant pel cos del fill mort. Quan Tirant entra al’habitació, decideix obrir-ho tot per animar l’ambient i poder superar-ho. Però quan entra la llum, veu a Carmesina, amb la camisa descordada per la calor que feia allà. Tirant li va poder veure els dospits, i des d’aquell moment es va enamorar profundament. Aquest amor es va manifestar amb una gran melancolia de Tirant, que no semblava molt feliç. Ell sempre havia criticat a les persones queestimaven, i per això li va costar admetre-ho a Diafebus, que es va convertir en el seu “psicòleg”.
En el consell de l’Imperi, el duc de Macedònia es va oposar a que Tirant fos el capità, però l’Emperador iCarmesina van defendre’l i van avisar-lo que no es refiés del duc, que era sospitós de la mort del fill.
Abans de que Tirant marxés cap a Xipre, Carmesina, en veure la seva melancolia, li preguntaque li passa. Tirant li explica que està enamorat però no diu de qui fins que ella li ho pregunta, i ell li ho diu donant-li un mirall i dient-li que de qui està enamorat es de la dona que surt almirall. Carmesina, sorpresa, reganya la valentia de Tirant i ell se’n va compungit.
Seguidament la Viuda entra a veure a Carmesina i li pregunta que pel mirall, i ella li explica tot el que ha passat.Quan acaba de sentir-ho, la Viuda critica Tirant, dient a Carmesina que no malgasti la seva vida enamorant-se d’ell, que hi ha molt prínceps esperant-la millors que ell, el retrata d’una manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TIRANT LO BLANC 4 5
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS