Tirant lo Blanc: episodis amorosos

Páginas: 26 (6426 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014

TIRANT LO BLANC



LA NOVEL·LA TIRANT LO BLANC
1. Breu resum de Tirant lo Blanc.
Al principi s’explica la historia de Guillem de Varoic, un noble cavaller anglès que decideix fer-se ermità. Després s’expliquen les aventures de Tirant, que va des de Bretanya cap a Londres per participar en els fets d’armes que el rei d’Anglaterra celebra en honor al seu casament. Pel camí, Tirant s’adormdamunt del cavall i va a parar a Varoic, on es troba amb Guillem, que li fa de mestre i li llegeix fragments del Llibre de l’ordre de cavalleria de Ramon Llull. Quan arriba a Londres, participa en molts fets d’armes i és proclamat millor cavaller.
Quan torna a Bretanya, Tirant és rebut amb grans honors. S’assabenta del setge que pateix l’illa de Rodes i decideix anar-hi a ajudar. Va cap allà ambel cinquè fill del rei de França, Felip. Són atacats pels moros quan passen per l’estret de Gibraltar, i es dirigeixen a Palerm. A la cort siciliana es narren els amors de Felip i la filla del rei de Sicília, Ricomona. Tirant allibera Rodes. Després visita Jafa, Beirut, Jerusalem i Alexandria, on molts cristians s’incorporen al seu exèrcit. Torna a Palerm i Felip i Ricomona es casen. Més tardorganitza una expedició contra els moros i pren Tunis, i finalment decideix tornar a Bretanya.
Tirant rep una nota de l’emperador de Constantinoble on aquest li demana els seus serveis com a capità general per lluitar contra els turcs. Quan arriba a Constantinoble coneix a l’infanta Carmesina i s’enamora d’ella. La seva història d’amor continuar al llarg de tota la novel·la, però es trobarà algunsobstacles, com les intromissions de la Viuda Reposada, que està enamorada de Tirant i que vol impedir que el cavaller i Carmesina estiguin junts. Tirant, creient l’engany de la Viuda Reposada, se’n va amb una galera, però Plaerdemavida el segueix i li demostra que tot era un engany. El vaixell naufraga, Plaerdemavida va a parar a Rafal i Tirant a Tremicèn, on participa en batalles i fa que moltsmoros es converteixin al cristianisme. Tirant es retroba amb Plaerdemavida, la casa amb el senyor d’Agramunt i els fa reis de Fes i Bugia. Després de rebre una altra carta de l’emperador de Constantinoble, explicant-li la crítica situació de la ciutat, decideix tornar-hi.
Quan Tirant torna a Constantinoble, la ciutat estava assetjada, però ell canvia la situació. La Viuda Reposada, en assabentar-sedel retorn de Tirant, decideix suïcidar-se. Els turcs proposen una treva de tres mesos o cent anys de pau, i Tirant decideix consultar-ho amb l’emperador. Quan arriba al palau, Plaerdemavida l’ajuda a retrobar-se amb Carmesina. Al final, se signa la pau i l’emperador concedeix a Tirant la mà de Carmesina i el títol de Cèsar de l’Imperi. Tirant es dedica a reconquerir la resta de l’imperi, però esposa malalt de sobte i mor de camí a Constantinoble, després d’haver fet testament en favor d’Hipòlit. Carmesina i l’emperador moren de dolor després de la mort de Tirant, i els enamorats són enterrats a Bretanya. Per acabar, Hipòlit i l’emperadriu, que feia temps que tenien una relació, acaben regnant a l’Imperi Grec.

2. Objectius de la vida del cavaller Tirant.
Tirant té com a objectiuarribar a ser un dels millors cavallers, dels més respectats i virtuosos. A l’inici de la novel·la només està a la seva etapa de formació, però amb el temps, esforç i dedicació aconsegueix arribar a ser un cavaller exemplar, valent i admirat. El seu objectiu principal després de conèixer a Carmesina és aconseguir el seu amor. Abans de conèixer a la princesa, Tirant es reia dels cavallers enamorats iels deia que allò era una bestiesa, però li acaba passant a ell. Al final també aconsegueix aquest objectiu, tot i que no arriben a estar gaire temps junts per culpa de la malaltia de Tirant. Gràcies al casament aconsegueix ser Cèsar de l’Imperi de Grècia, que és una posició molt elevada i benestant. Tot i que no mostra massa aspiracions de poder i riquesa, segurament també li interessaven....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc Episodis Amorosos
  • tirant lo blanc episodis amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS