Tirant lo Blanc Episodis Amorosos

Páginas: 19 (4640 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014





















INDEX

INDEX 2
1. INTRODUCCIÓ. 3
2. ESTUDI DE L’OBRA. 4
3. CONCLUSIÓ. 14
4. BIBLIOGRAFIA. 14

1. INTRODUCCIÓ.
El treball ens l'hem plantejat com si fos un treball de recerca, ja que era bastant llarg i moltes preguntes a fer, cada pregunta/capítol l'hem fet de formes diferents ja que n'hi havia de més llargues i buscar-ne informació a laxarxa i d'altres no tant llargues i més simples però més concrets dins la obra. Així que primer em fet les curtes, per així entendre millor la obra i hem deixat les de recerca per el final, com si fos un suplement de tot el llibre per saber-ne més. En algun moment del llibre hem tingut algun que altre problema en certes paraules, o el propi significat de la frase, tot i així ens hem acabat sortint.La major part de tota la informació la hem extreta del propi llibre buscant i rebuscat la informació de recerca d'alguna que altre pagina web, òbviament totes aquelles paraules les quals no enteníem el significat hem utilitzat el diccionari.
2. ESTUDI DE L’OBRA.
2.1. CAPÍTOL 117
Quina és la primera acció que fa Tirant quan arriba a la cort de Constantinoble, i quina és la primera ordre quedóna? Què simbolitzen?
Arriba a la gran sala del palau i acompanya a l’emperador a la cambra de l’emperadriu. Ordena al Capità major que obri les finestres i tot seguit que li portin una entorxa encesa, ja que està tot a les fosques per expressar el dol de la mort del fill de l’emperador. Tot això don a simbolitzar una sensació d’alliberament i que tot torna a la normalitat

2.2. CAPÍTOL 118Carmesina està descordada i ensenya «les dues pomes de paradís dels pits». Quines pomes hi havia al paradís? I què van comportar?
Les pomes del paradís son els pits de Carmesina, les quals no troben porta de sortida, i foren empresonats per sempre més sota el poder d'una persona lliure.
Albert Hauf apunta sobre «deixar entrar els ulls de Tirant» que, segons els criteris de l'amor cortès, «els ullssón la porta per on penetra l’amor, per a colpir el cor i les potències anímiques de l'enamorat, ja des d'ara col·locat en l'anomenada presó d'amor, de la qual només la mort podrà fer-lo escàpol». Recordem la coneguda definició d'Andreu, el capellà del rei de França, De amore I, c. 1 (Pagès, 1930:2): [...] «Amor és una malaltia o passió causada per la visió i cogitado desmesurada de la bellesa del'altre sexe.» Això prové necessàriament d'una primera sensació i atracció física, fins al punt que, com explica el mateix Andreu (I, c. 5: 9), els cecs no poden estimar. D'aquí ve l'expressió «amor a primera vista». Busca altres exemples que relacionin la vista o la mirada amb l'amor.
"Veure't per primera vegada" es podria utilitzar el "veure't" com a "amor", ja que ho pots relacionar amb elmateix significat que amor a primera vista.
Explica les històries dels amors que hi ha pintats a les parets de la cambra on van els protagonistes. Quan Tirant diu a Diafebus: «No tinc cap més mal que l'aire de la mar, que m'ha agafat», està dient una veritat amagada. Quina és? Que esta completament enamorat

2.3. CAPÍTOL 119
Busqueu al capítol altres referències al «mal de mar». Què en diu,sobre això, Carmesina? Quan Tirant li explica a l’emperador que es troba malament a causa del “mal de mar”, Carmesina li contesta “Senyor, la mar no fa mal als estrangers, si són com cal, al contrari: els dóna salut i llarga vida”. 
De quin famós orde cavalleresc formaven part?
Formaven part de l’ordre cavalleresc del rei Artús, i els seus cavallers de la taula rodona. Busqueu què era el seient o«siti» perillós. El seient perillós, era un seient de la Taula Rodona de la cort del rei Artús. L'endemà de veure la princesa per primer cop, Tirant apareix amb un mantell on du brodada repetidament la frase Una val mill i mill no en valen una. Explica el joc de paraules que conté. El joc de paraules de una val mill i mill no en valen una, ve a dir, que prefereix estar només amb Carmesina, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc: episodis amorosos
  • tirant lo blanc episodis amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS