Tirant lo blanc

Páginas: 8 (1845 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
1. Comenta l'episodi de la dama de Rodes. Quina és la moral de la dama? I
la dels seus dos amants? En quins moments Martorell es troba irònic:

La dama de Rodes es una dona molt desitjada.La dama de Rodes l'explica a un noble cavaller que també sent amor cap a ella, amb la finalitat de que aquest ho expliqui al Mestre i així poder aturar l'atac genovès. El noble cavaller aixó ho fa,arriscant-ho tot per amor i per a salvar el seu poble,mentre la dama de Rodes defineix la moral de les dames d'honor de l'època, el capità genovès se’ns presenta com un individu quasibé sense moral, que és capaç de comprar l'amor de la seva amada amb diners i que fins i tot traeix al seu poble. En canvi, el cavaller noble mostra una moral honrosa arriscant el seu amor per la dama i la protecció de la sevaciutat.
Martorell es mostra certament irònic a l'hora de parlar-nos de les relíquies de Rodes.

2. Descriu de manera detallada l'enamorament de Tirant:

Tirant, a l'arribar a Constantinoble, tan sols entrar al dormitori de la Princesa queda enamorat d‘ella.Tirant lo Blanc quedarà tan completament tocat davant la presència de la Princesa que, fins i tot, al canviar d'habitació de la Cort,tot observant un seguit de quadres que decoren la del costat exclamarà que són absolutament magnífics, tot i que de rerefons amb qui està pensant és amb la bella Carmesina. Escoltarà tot allò que el respectable Emperador li va dient però tot i això els seus ulls no podran apartar-se de la bonica princesa, i tal serà el xoc que Tirant esdevindrà malalt d'amor. Davant la incomprensió del seu estatper part del seu inseparable amic Diafebus, Tirant finalment li confessarà vergonyosament que està completament enamorat de Carmesina. El protagonista regalarà, entre d'altres coses, un llibre d'hores com a mostra d'afecte a la Princesa mentre que finalment Diafebus decidirà explicar-li-ho tot. Pel que sembla si Tirant aconsegueix guanyar les batalles contra els enemics obtindrà com a premi el seugran desig, Carmesina.

3. Com aconsegueix Tirant superar la seva timidesa alhora de declarar el seu amor a Carmesina? Quin és el paper que fa l'espill en aquest episodi?

La confessió de Tirant davant Carmesina és tímida. Es troba amb la Princesa, que el cita per a parlar amb ell, i lo Blanc decideix dir-li que estima a una dona que significa per ell tan vida com mort. Li diu a Carmesinaque aquella noia de qui ell tan bojament se n'ha enamorat apareix davant seu, entregant-li un objecte. La Princesa en un primer moment creu que es tracta d'un dibuix però observa i es veu a ella mateixa reflectida en l'espill.
La primera reacció és de rebuig, tot i que finalment, arrepentida per les seves paraules, li demanarà perdó.

4. Cita els arguments que donen Estefania i la VíduaReposada tan a favor com en contra de la relació amorosa entre Tirant i Carmesina:

Donant-li tan suport com consol, així com alguns cops també interferirà parlant amb lo Blanc. D'altra banda la Vídua Reposada apareix durant tot el llibre com un personatge recargolat i manipulador. Està enamorada de Tirant, per tant conseqüentment la seva reacció no és massa bona. Tot el contrari, intentarà boicotejàla relació per totes bandes, argumentant a l'un i a l'altre calamitats i mentides per a forçar la distància i apropar-se ella al protagonista. Reaccionarà amb ràbia i de mala gana davant la unió i de manera severa l'únic que la guairà durant la narració serà separar als protagonistes (i acabarà per suïcidar-se).

5. Explica la estratègia de l'exèrcit cristià en la batalla contra el Soldà:l'ambaixador, que enuncia que l'exèrcit del Soldà està atacant en massa provocant un munt de morts i ferits. Davant de tal fet Tirant reunirà a tota aquella gent del poble que vulgui participar en la lluita contra els moriscos i idearà una estratègia d'atac. Dos experts sobre el terreny l’aconsellaran i l’estudiaran amb ell i Tirant, que contarà amb un ampli seguit d’eugues, deixarà aquestes a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS