Tirant lo blanc

Páginas: 20 (4972 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2011
TIRANT LO BLANC

EL BON COMPTE GUILLEM DE VAROIC

El compte Guillem de Varoic, era un excel·lent cavaller, es va fer gran, però estava empenedit de totes les morts que havia fet i va decidir anar a fer pelegrinatge, i va escampar la seva mort per l’indret perquè així pogués dedicar-se més tranquil·lament a la seva tasca.
Llavors va succeir que a les terres de Varioc, van atacar els moros,i el rei estava desesperat perquè no podria fer-los fora amb el seu exercit. Una donzella li va dir que fes capità el primer ermità que veies i va resultar que va fer capità al compte Guillem, i tot el seu coratge i domini en la lluita es van posar al servei del rei. Acabada la lluita, Guillem va decidir torna a l’ermita.

TIRANT I L’ERMITÀ

El rei d’Anglaterra, va convocar juntes percelebrar el seu matrimoni. Un jove bretó, anomenat Tirant, va anar a parar on estava l’ermità, dit ermità en assabentar-se que el jove Tirant volia ser cavaller li va prometre que l’ajudaria a ser-ho però quant acabessin les festes que havia organitzat el rei.

LES CAVALLERIES DE TIRANT A ANGLATERRA

El cosí d’en Tirant, Diafebus, va anar a explicar a l’ermità com havia anat els primers combats delTirant i també que havia fet el primer combat per cortesia, el qual li va començar a explicar.

EL COMBAT AMB EL SENYOR DE LES VILESERMES PEL FERMALL DE LA BELLA AGNÈS

Va arribar la bella Agnès, parenta de la reina, i era molt bonica la dona més preciosa del món. En Tirant en veure-la li va dir que la protegiria, aquesta li va regalar el fermall que portava, aleshores ell li va prometre quemataria a tot aquell que intentes treure-li tan valuosa joia.
Un cavaller gelós de veure que el fermall de la seva bella Agnès el duia en Tirant va demanar-li explicacions i va voler treure-li, però en Tirant ferm a la seva promesa es va negar. Aleshores es va desencadenar una lluita entre els dos cavallers, en la qual fins i tot van lluitar humils camperols. Llavors es va decidir fer un combata mort entre els dos cavallers, van escollir les armes que farien servir, va anar un jutge i en el moment que havia de escollir les armes, no es posaven d’acord de qui havia de ser el primer. Per lo tant el jutge va dividir les armes, i les va posar a la dreta i a l’esquerra, va agafar una arma curta i una de llarga, i segons la que escollissin, els hi tocaria o un grup o l’altre. Van començar alluitar, no es sabia quin dels dos guanyaria, ja què estaven molt igualats.
El combat va acabar amb els dos cavallers estesos a terra gairebé morts. Tot i que es pensaven que Tirant també moriria, gràcies a les cures de la Bella Agnès va poder recuperar les forces. I es va començar a convertir en un dels millors cavallers de l’indret.
Un servent es va assabentar de quatre morts que havia causaten Tirant i el van acusar de traïdor, però era mentida perquè aquestes morts, de dos ducs i dos reis, havien sigut causades en combats en tota regla. El van batre en duel i el va guanyar i es va convertir en el millor cavaller.

L’ORDRE DE LA GARROTERA

En una de les festes que va organitzar la Reina, hi havia un donzella que mentre ballava se li va caure el lligacames. El Rei en veure que uncavaller es va ajupir a agafar-la, el va cridar i li va ordenar que se la lligués a la seva cama. El Rei la va portar durant quatre mesos i la Reina no deia res. Fins que un dia li va comentar al rei que ningú veia bé això del lligacames, llavors el Rei per recordar aquest fet ve decidir que tots els cavallers haurien de portar lligacames i qui es descuidés de posar-se’l pagaria per desobeirl’ordre que acabava d’imposar.

TIRANT A SICILIA I A RODES

Tirant i Diafebus es van acomiadar de l’ermità i es van dirigir a Nantes. En aquest mateix indret i havien cavallers francesos que explicaven el que hi havia passat a Rodes. Es veu que un traïdor (genovès) va inutilitzar les ballestes dels cavallers cristians. Però una dama de l’illa es va assabentar de dita traïció degut a que era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS